Αντιπρόεδρος Μπέτις: «Να μάθουμε από τον Ολυμπιακό»

Σε συνέντευξή του στην ισπανική "Marca" ο Χοσέ Μιγκέλ Λόπεθ Καταλάν επισήμανε τους στόχους της ισπανικής ομάδας και αναφερόμενος στον Ολυμπιακό τόνισε ότι αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση.

Αντιπρόεδρος Μπέτις: «Να μάθουμε από τον Ολυμπιακό»

«Θέλουμε να κερδίσουμε το σεβασμό στην Ευρώπη. Στη La Liga τον έχουμε κερδίσει ήδη και αυτό φαίνεται σε κάθε ταξίδι. Θέλουμε κάτι αντίστοιχο στην Ευρώπη, με ταπεινότητα και δουλειά. Επιπρόσθετα, βλέπουμε τη συμπεριφορά μιας ομάδας όπως ο Ολυμπιακός, η οποία συνήθως παίζει στο Champions League, και στο τέλος πρέπει να συγκεντρωθούμε και να κάνουμε πράγματα καλά για να προχωρήσουμε. Είμαστε φιλόδοξοι. Ήμασταν πάντα, όλοι το γνωρίζουν αυτό. Δεν μας αρέσει να… πουλάμε φούμαρα», είπε ο Καταλάν και στη συνέχεια αναφέρθηκε στον αποψινό αγώνα με τον Ολυμπιακό:

«Τώρα είναι η ώρα να επικυρώσουμε αυτά που έχουμε κάνει μέχρι τώρα και να εργαστούμε πάνω σε νέες προκλήσεις που μπορούμε να πετύχουμε. Τα πάντα για να φέρουμε την Μπέτις στην κορυφή. Σήμερα είναι μια αρχή. Υπάρχει αισιοδοξία, δουλειά και καλή ατμόσφαιρα. Έτσι θέλουμε να συνεχίσουμε να μεγαλώνουμε».

Για το γεγονός ότι οι Ανδαλουσιάνοι πρέπει να ανταποκριθούν με επιτυχία σε τρεις διοργανώσεις, τόνισε: «Είμαι πεπεισμένος ότι οι τρεις διοργανώσεις είναι πολύ ελκυστικές. Με το Europa League είμαστε όλοι πολύ ενθουσιασμένοι. Η Μπέτις ήταν μια πολύ ενδιαφέρουσα ομάδα, η οποία έδωσε πολλές χαρές στους οπαδούς της La Liga, και αυτό είναι που θα μας επιτρέψει να συνεχίσουμε να μεγαλώνουμε και να συνεχίσουμε να προκρινόμαστε κάθε χρόνο στην Ευρώπη. Πιστεύω πως έχουμε το έμψυχο δυναμικό για να σταθούμε σε τρεις διοργανώσεις».

Για την κατάσταση του αγωνιστικού χώρου του Καραϊσκάκη, ανέφερε: «Χθες ήμασταν στην προπόνηση, υπήρχαν λίγα μέρη που αποφύγαμε να πατήσουμε, αλλά πρέπει να αγωνιστούμε υπό οποιεσδήποτε συνθήκες. Είναι αλήθεια ότι λόγω του τρόπου που παίζουμε, χρειαζόμαστε το χορτάρι να είναι σε καλή κατάσταση, αλλά το ένα πρόβλημα που υπάρχει δεν θα μας αποτρέψει από το να παίξουμε ποδόσφαιρο. Πιστεύω ότι στο τέλος σκεφτόμαστε μόνο σχετικά με το να παίξουμε αυτό το παιχνίδι και το χορτάρι θα είναι ένα ακόμα στοιχείο».

Για τους οπαδούς της Μπέτις που θα βρεθούν στο γήπεδο, είπε: «Δεν υπήρξε κάποια τρομερή αλλαγή, όλοι έχουν κάνει κρατήσεις για το ματς με τη Μίλαν. Περιμέναμε περίπου 200, το γήπεδο είναι πολύ ωραίο και θα είναι πολύ ωραίο περιβάλλον. Οι οπαδοί θα ακουστούν σίγουρα».