Το… κλειδί που οδηγεί τον Ολυμπιακό σε ευρωπαϊκές νίκες

Τι μας δίδαξαν τα προηγούμενα δύο εντός έδρας ματς στο Europa League τα οποία ο Ολυμπιακός πήρε και με μεγάλα σκορ.

Το… κλειδί που οδηγεί τον Ολυμπιακό σε ευρωπαϊκές νίκες

Ο κόσμος του Ολυμπιακού που θα βρεθεί το βράδυ στο "Γ. Καραϊσκάκης" θα πρέπει να έχιε κατά νου ότι η Μπέτις δεν είναι ούτε Λουκέρνη, ούτε Μπέρνλι. Είναι η έκτη ομάδα του ισπανικού πρωταθλήματος και στην οποία αρέσει το παιχνίδι κατοχής και ταχύτητας. Δεν είναι εύκολος αντίπαλος και όσοι βρεθούν στο φαληρικό γήπεδο θα πρέπει να στηρίξουν με όλες τους τις δυνάμεις προκειμένου να έρθει η νίκη.

Πάμε να δούμε, όμως τι μας έχουν διδάξει τα δύο ευρωπαϊκά παιχνίδια που έπαιξε ο Ολυμπιακός στην έδρα του και τα οποία κέρδισε. Όλο το μυστικό για να φτάσει η ομάδα του Πειραιά κρύβεται στο ξεκίνημα που θα κάνει τόσο στο πρώτο όσο και στο δεύτερο ημίχρονο.

Τόσο με τη Λουκέρνη όσο και με τη Μπέρνλι ο Ολυμπιακός βγήκε δυναμικά από τη φυσούνα και επιχείρησε να αιφνιδιάσει τον αντίπαλο. Στο ματς με τους Ελβετούς οι Πειραιώτες άνοιξαν το σκορ στο 10' με τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο και σκόραραν ακόμα δύο φορές στο τελευταίο δεκάλεπτο του πρώτου ημιχρόνου. Το τελικό 4-0 επιβεβαιώνει την ανωτερότητα του Ολυμπιακού σε αυτό το ματς.

Με τη Μπέρνλι η ομάδα του Πειραιά πάλι έχει γκολ στο πρώτο εικοσάλεπτο και συγκεκριμένα στο 19' με τον Κώστα Φορτούνη. Το ματς στραβώνει προς το φινάλε του πρώτου μέρους, αλλά την επανάληψη ο Ολυμπιακός πάλι βγαίνει με δυναμισμό από τη φυσούνα. Γκολ στο 49' ο Μπουχαλάκης και στο 60' ο Φορτούνης για το τελικό 3-1.

Αυτό δείχνει πως ο Ολυμπιακός αιφνιδιάζει τον αντίπαλο του στο ξεκίνημα κάθε ημιχρόνου. Μπαίνει στο γήπεδο με ορμή και προσπαθεί να εκμεταλλευτεί και τη δύναμη που έχει εκείνη τη στιγμή η κερκίδα, η οποία "καίει". Αυτό είναι το θέμα και στο αποψινό ματς με τη Μπέτις. Ένα δυναμικό ξεκίνημα για την ομάδα του Πειραιά και ένα γρήγορο γκολ.