Ολυμπιακός: Αυτός είναι ο παλιός «ερυθρόλευκος» πόθος της Μπέτις!

Τι θυμήθηκαν οι απεσταλμένοι ρεπόρτερ της ισπανικής ομάδας στην Ελλάδα με αφορμή το παιχνίδι με τους «ερυθρόλευκους». Ποιος είναι ο παίκτης που ήθελαν οι Ανδαλουσιάνοι πριν από δύο καλοκαίρια και τώρα ανήκει στους Πειραιώτες!

Ολυμπιακός: Αυτός είναι ο παλιός «ερυθρόλευκος» πόθος της Μπέτις!

Έχει ενδιαφέρουσες παρασκηνιακές ιστορίες η αποψινή (22.00) αναμέτρηση του Ολυμπιακού με την Μπέτις στο «Γ. Καραϊσκάκης». Μία εξ αυτών είναι αυτή που μας περιέγραψαν Ισπανοί δημοσιογράφοι που έκαναν το ταξίδι εώς την Ελλάδα για να καλύψουν ρεπορταζιακά το παιχνίδι.

Στις κλασικές ανταλλαγές ενδεκάδων που κάνουμε στο περιθώριο των ευρωπαϊκών αγώνων, δίνοντας δηλαδή το πιθανό σχήμα του Ολυμπιακού και λαμβάνοντας το πιθανό σχήμα των Ανδαλουσιάνων, οι Ισπανοί ρεπόρτερ μάς εκμυστηρεύτηκαν μία ενδιαφέρουσα μεταγραφική ιστορία.

Όταν είδαν το όνομα του Γιάγκος Βούκοβιτς, αμέσως πήγαν τον χρόνο πίσω δύο καλοκαίρια. Συγκεκριμένα τον Ιούνιο του 2016.

Σύμφωνα με τα όσα μας μετέφεραν οι καλοί συνάδελφοι από την Ανδαλουσία, η Μπέτις ψαχνόταν για στόπερ και ο Σέρβος αμυντικός ήταν στην κορυφή της λίστας της.

Τη σεζόν 2015-16 είχε κάνει μία εξαιρετική σεζόν με την Κόνιασπορ και ήταν εκείνη η περίοδος που είχαν αρχίσει οι Τούρκοι να τον αποκαλούν «Υπουργό Άμυνας».

Η Μπέτις λοιπόν έκανε την πρότασή της στην Κόνιασπορ, αλλά οι Τούρκοι δεν την συζήτησαν καν, γιατί δεν ήθελαν με τίποτα να χάσουν τον Βούκοβιτς. Μάλιστα, τη σεζόν 2016-17 είχε κερδίσει τη συμμετοχή της στους ομίλους του Europa League και η Κόνιασπορ θεωρούσε υπεραπαραίτητη την παρουσία του Σέρβου στο ρόστερ της. Αφήστε δε που μία ενδεχόμενη πώληση θα προκαλούσε θύελλα διαμαρτυριών στις τάξεις του κόσμου.

Τελικά, ο Βούκοβιτς έναν χρόνο αργότερα έφυγε. Όχι φυσικά για την Μπέτις, αλλά για λογαριασμό του Ολυμπιακού.