Ολυμπιακός: Φουλ βίντεο στον Ρέντη

Ο Πέδρο Μαρτίνς έδειξε στους παίκτες το 0-0 της Μπέτις στο «Μεστάγια» κόντρα στην Βαλένθια και άπαντες κατάλαβαν ότι οι Ανδαλουσιάνοι είναι ομάδα που πάντοτε επιχειρεί να επιβάλει τον ρυθμό της σε όποιο γήπεδο κι αν παίζει!

Ολυμπιακός: Φουλ βίντεο στον Ρέντη

Σε γενικές γραμμές το είπε και ο Πέδρο Μαρτίνς στη συνέντευξη Τύπου ότι η αποστολή του Ολυμπιακού μόνο εύκολη δεν θα είναι κόντρα στην Μπέτις στην πρεμιέρα της φάσης των ομίλων του Europa League.

Οι δε ποδοσφαιριστές που είχαν ξεκλέψει λίγο χρόνο το βράδυ του Σαββάτου και την είχαν δει αγωνιζόμενη την Μπέτις κόντρα στην Βαλένθια, είχαν στην προπόνηση της Τετάρτης (19/9) να την δουν ξανά σε βίντεο.

Να δουν δηλαδή τι… ψάρια πιάνουν οι Ανδαλουσιάνοι σε εκτός έδρας ματς. Το «Μεστάγια» ήταν ένα καλό δείγμα. Εκεί όπου η Μπέτις είχε τη φήμη της ομάδας ότι χάνει μέρος της δύναμής της όταν βγαίνει από την Σεβίλλη, στο παιχνίδι με την Βαλένθια δεν έδειξε κάτι τέτοιο.

Αντιθέτως, απέδειξε ξανά ότι είναι μία ομάδα που μπαίνει στον αγωνιστικό χώρο για να επιβάλλει τον ρυθμό της σε όποιο γήπεδο κι αν παίζει. Το ίδιο επιχείρησε και στο «Μεστάγια» έχοντας μεγαλύτερα ποσοστά κατοχής από την Βαλένθια!

Αυτό λοιπόν είναι κάτι που το επισήμανε ο Μαρτίνς στους παίκτες του ότι θα χρειαστεί να έχουν υπομονή στο παιχνίδι τους, γιατί η Μπέτις είναι μία ομάδα που… ζαλίζει με τις συνεχείς μεταβιβάσεις της μπάλας απ’ άκρη σ’ άκρη του γηπέδου.

Οι Ανδαλουσιάνοι αγωνίζονται με τρεις στόπερ και συγκεκριμένα με σύστημα 3-4-2-1. Στα άκρα της άμυνά της έχει δύο «σφαίρες». Δύο «σφαίρες» που παίζουν βεβαίως όλη την πλευρά. Οπότε, δεν είναι μπακ, αλλά φουλ μπακ. Από τα δεξιά τον Φράνσις Γκερέρο και από τα αριστερά τον Ζούνιορ Φίρπο.

Η Μπέτις βγάζει πολλές ευκαιρίες από τις πτέρυγές της.

Εκείνο πάντως που έχει ξεκαθαρίσει εξ αρχής ο Μαρτίνς στους ποδοσφαιριστές του είναι να μην δίνουν καμία απολύτως σημασία στα όσα έγραφαν οι Ισπανοί περί αδιαφορίας της Μπέτις και περί ροτέισον.

Ακόμα και τα υποτιθέμενα «δεύτερα» των Ανδαλουσιάνων είναι ποδοσφαιριστές πρώτης γραμμής. Και παρά το γεγονός ότι ο Κίκε Σετιέν σκοπεύει να κάνει ροτέισον στο Καραϊσκάκη, οι ποδοσφαιριστές που σκοπεύει να χρησιμοποιήσει από τη μεσαία γραμμή (Χοακίν, Λο Σέλσο, Τέγιο, Σέρχιο Λεόν) και μπροστά ενδεχομένως να αποδειχθούν πιο επικίνδυνοι από αυτούς που πήραν το 0-0 στο «Μεστάγια».