Χοακίν: «Είμαστε ικανοί για μεγάλα πράγματα»

Ο εμβληματικός αρχηγός της Μπέτις δήλωσε ενθουσιασμένος για την επιστροφή των Ανδαλουσιάνων στην Ευρώπη, αρχής γενομένης με το ματς της Πέμπτης (20/9, 22:00) κόντρα στον Ολυμπιακό.

Χοακίν: «Είμαστε ικανοί για μεγάλα πράγματα»

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Χοακίν ενόψει του αγώνα της Πέμπτης (20/9, 22:00) με αντίπαλο τον Ολυμπιακό για τους ομίλους του Europa League:

Μετά από πολλά χρόνια επιστρέφεις στην Ευρώπη με την Μπέτις. Είσαι ο μόνος στην ομάδα που μπορεί να πει κάποια πράγματα για αυτό.

Είμαι πολύ ευτυχισμένος που επιστρέφουμε επιτέλους στην Ευρώπη. Είναι μεγάλη η τιμή, έχουν περάσει πολλά χρόνια, είναι ιδιαίτερη στιγμή. Είμαι ευτυχισμένος, έχω πολλά κίνητρα και επειδή είναι σημαντική η διοργάνωση θέλουμε να ξεκινήσουμε με το δεξί. Παίζουμε απέναντι σε έναν μεγάλο αντίπαλο και για αυτό το λόγο θα δώσουμε τα πάντα για να φύγουμε με τη νίκη από την Ελλάδα.

Πέρασαν 12 χρόνια από την τελευταία φορά που έπαιξε Ευρώπη η Μπέτις. Είναι ένα ματς-πρόκληση;

Η πρόκληση είναι πάντοτε ίδια και η όρεξη που έχουμε για τα ευρωπαϊκά ματς είναι πάντοτε ίδια. Φυσικά έχουν περάσει πολλά χρόνια. Ξεκινάμε σε μία βάση, με μία φιλοσοφία και έχουμε μία ομάδα που έχει σφυρηλατηθεί πέρσι. Μας ανεβάζει το ηθικό για να αντιμετωπίσουμε το ματς με τον Ολυμπιακό, αλλά και τα μελλοντικά παιχνίδια. Είμαστε ικανοί για μεγάλα πράγματα και θα κοιτάξουμε να τα αποδείξουμε στο γήπεδο.

Μετά την επιστροφή σου πόσο σημαντικό είναι για εσένα να πετύχεις εσύ το πρώτο γκολ που θα επαναφέρει την Μπέτις στην Ευρώπη; Κατά πόσο ανησυχεί την ομάδα το γεγονός ότι ενώ δημιουργεί ευκαιρίες, δεν καταφέρνει να σκοράρει εύκολα;

Όχι, δεν μας ανησυχεί τόσο πολύ. Έχουμε μεγάλη κατοχή και η δουλειά είναι για τον απώτερο στόχο που είναι να μπει η μπάλα στα δίχτυα. Ως τώρα δεν είχαμε μεγάλη τύχη στο τελείωμα των φάσεων, κάτι που το είχαμε στο παρελθόν. Έχουμε εμπιστοσύνη στις δυνατότητές μας και θα είμαι ευτυχισμένος αν παίξω αρχικά και αν σπάσω εγώ το ρόδι και βάλω την μπάλα στα δίχτυα.