Europa League: Απόδραση της Μονακό από το Λεβερκούζεν, έσπασαν καρδιές σε Τορίνο, Λισαβόνα

Συγκλονιστικά παιχνίδια για το Europa League με τη Μονακό να περνάει νικηφόρα από το Λεβερκούζεν. Χαμός σε Τορίνο και Λισαβόνα, εύκολο βράδυ για τη Σεβίλλη.

Europa League: Απόδραση της Μονακό από το Λεβερκούζεν, έσπασαν καρδιές σε Τορίνο, Λισαβόνα

Συναρπαστικά ήταν τα παιχνίδια του Europa League τα οποία ξεκίνησαν στις 22:00. Το πιο χορταστικό έγινε στο Λεβερκούζεν ανάμεσα σε Μπάγερ και Μονακό με φινάλε που έσπασαν καρδιές. Οι Μονεγάσκοι προηγήθηκαν με το αυτογκόλ του Χραντέτσκι, αλλά οι γηπεδούχοι έβγαλαν αντίδραση στην επανάληψη, γύρισαν το παιχνίδι, όμως, οι Γάλλοι ισοφάρισαν στο 74' με τον Ντιατά. Η Λεβερκούζεν από την πλευρά της είχε και δοκάρι στο φινάλε του ματς, αλλά η Μονακό δεν είχε πει την τελευταία της λέξη και στο 90+3 με τον Ντισασί έκανε το 2-3 και πήρε μία πολύ μεγάλη νίκη.

Η Ναντ έφυγε με την ισοπαλία από το Τορίνο, αφού έμεινε στο 1-1 με τη Γιουβέντους και θα παίξει την πρόκριση στους «16» του Europa League στο γήπεδο της. Μία υποδειγματική κόντρα επίθεση αποδείχτηκε αρκετή για τη Ναντ για να φέρει το παιχνίδι στα ίσια με τον Μπλας. Στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης η Γιουβέντους ζήτησε πέναλτι, αλλά ο ρέφερι αφού είδε τη φάση και στο VAR αποφάσισε πως δεν υπήρχε παράβαση.

Στη Λισαβόνα, η Σπόρτινγκ σώθηκε στο φινάλε του αγώνα με τον αρχηγό της, τον Κόατες να ισοφαρίζει σε 1-1 και να παίρνει τη μπουκιά μέσα από το στόμα της Μίντιλαντ που ήταν έτοιμη να κάνει μία μεγάλη έκπληξη.

Στο «Σάντσεθ Πιθχουάν» τα πράγματα ήταν πιο απλά για τη Σεβίλλη. Η ομάδα της Ανδαλουσίας επικράτησε με σκορ 3-0 της Αϊντχόφεν και επί της ουσίας «κλείδωσε» την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Το πρόγραμμα των πλέι-οφ του Γιουρόπα Λιγκ

ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ

Μπαρτσελόνα - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 2-2

(50’ Μ. Αλόνσο, 76' Ραφίνια – 52’ Ράσφορντ, 59’ αυτ. Κουντέ)

Άγιαξ - Ουνιόν Βερολίνου 0-0

Σάλτσμπουργκ – Ρόμα 1-0

(88’ Καπάλντο)

Σαχτάρ Ντόνετσκ – Ρεν 2-1

(11’ Κρίσκιφ, 45’ πέν. Μπονταρένκο – 59’ Εκαμπί)

Γιουβέντους – Ναντ 1-1

13' Βλάχοβιτς - 60' Μπλας

Σπόρτινγκ Λισαβόνας – Μίντιλαντ 1-1

90+4 Κόατες - 77' Ασούρ

Λεβερκούζεν – Μονακό 2-3

48' Ντιαμπί - 59' Βιρτς - 9' αυτ. Χραντέτσκι, 74' Ντιατά

Σεβίλλη – Αϊντχόφεν 3-0

45+2 Εν Νεσίρι, 50' Οκάμπος, 55' Γκούντελι

ΟΙ ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΟΙ

23/2: Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Μπαρτσελόνα, Ρεν - ΣαχτάρΝτόνετσκ, Ουνιόν Βερολίνου - Άγιαξ, Ρόμα - Σάλτσμπουργκ, Ναντ - Γιουβέντους, Μίντιλαντ - Σπόρτινγκ Λισαβόνας, Μονακό - Λεβερκούζεν, Αϊντχόφεν – Σεβίλλη

*Οι ομάδες που προκρίθηκαν απευθείας στους «16»: Άρσεναλ (Αγγλία, 1ος όμιλος), Φενερμπαχτσέ (Τουρκία, 2ος όμιλος), Μπέτις (Ισπανία, 3ος όμιλος), Σεντ Ζιλουάζ (Βέλγιο, 4ος όμιλος), Ρεάλ Σοσιεδάδ (Ισπανία, 5ος όμιλος), Φέγενορντ (Ολλανδία, 6ο όμιλος), Φράιμπουργκ (Γερμανία, 7ος όμιλος), Φερεντσβάρος (Ουγγαρία, 8ος όμιλος).

*Η κλήρωση για την φάση των «16» θα πραγματοποιηθεί στις 24 Φεβρουαρίου, ενώ η αντίστοιχη για τα προημιτελικά και τα ημιτελικά θα γίνει στις 17 Μαρτίου.