«Ένας νέος κύκλος για Ολυμπιακό» - Ο κατά Μαρτίνς παίκτης-αποκάλυψη και ποιους υμνεί

Τι είπε ο Πέδρο Μαρτίνς σε μεγάλη συνέντευξή του στην ΟΥΕΦΑ για τον δικό του Ολυμπιακό, την προσπάθεια σε Ελλάδα και Ευρώπη, τον Καμαρά, τον Τουρέ και άλλα πολλά!

 

«Ένας νέος κύκλος για Ολυμπιακό» - Ο κατά Μαρτίνς παίκτης-αποκάλυψη και ποιους υμνεί

Μεγάλη συνέντευξη στην ιστοσελίδα της ΟΥΕΦΑ για το παιχνίδι με την Μπέτις και όχι μόνο, έδωσε ο Πέδρο Μαρτίνς. Ο προπονητής του Ολυμπιακού αναφέρθηκε στην προσπάθεια που γίνεται από τον ίδιο και όλους στην ομάδα για να επιστρέψει στην κορυφή στην Ελλάδα και να διακριθεί στο Γιουρόπα Λιγκ.

Μίλησε με εγκώμια για όλους τους παίκτες του, χαρακτήρισε φανταστικό τον Καμαρά ως αποκάλυψη του ρόστερ, ενώ αναφέρθηκε ξεχωριστά για την κλάση του Ποντένσε, των Ελλήνων άσων και φυσικά τον Γιάγια Τουρέ.

Αναλυτικά όλη η συνέντευξη του Πέδρο Μαρτίνς στην ιστοσελίδα της ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας...

Πώς ήταν οι πρώτες μέρες στην Ελλάδα;

«Είμαι πολύ καλά. Έχω μια πολύ καλή ομάδα που ήταν δυνατή από την πρώτη στιγμή κι αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό στοιχείο που πρέπει να μνημονεύσουμε. Ήταν δύσκολο γιατί ο Ολυμπιακός έχει συνηθίζει να κερδίζει και προερχόταν από μία σεζόν που έχασε τον τίτλο. Έγινε μια μεγάλη αναδιάρθρωση, όμως αυτό συνέβη από πολύ ικανούς ανθρώπους. Θέλαμε να αφήσουμε πίσω το πρόσφατο παρελθόν και να ανοίξουμε ένα νέο κύκλο. Έχουμε τχίσει ένα πολύ δυνατό σύνολο και έχουμε μεγάλες φιλοδοξίες να κερδίσουμε τίτλους. Βασικός στόχος μας είναι το πρωτάθλημα. Θέλουμε να καλύψουμε το χαμένο έδαφος και να κάνουμε κάτι διαφορετικό στο Γιουρόπα Λιγκ».

Σας εξέπληξε το εντυπωσιακό ξεκίνημα της ομάδας στη σεζόν;

«Πιστεύω πολύ στην ομάδα μου, αλλά δεν περίμενα ότι θα πήγαινε τόσο καλά σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, διότι έχουμε φέρει παίκτες από διάφορα πρωταθλήματα. Ο Ποντένσε ήρθε από την Πορτογαλία και όλοι ξέρουν τις ικανότητές του. Είναι πάνω από το επίπεδο του ελληνικού πρωταθλήματος. Ο Γκερέρο από την Ισπανία, ο Μιράντα από την Αγγλία, ο Μεριά από την Αφρική και ο Καμαρά από την Γαλλία. Θέλαμε επίσης να φέρουμε περισσότερους Έλληνες παίκτες γιατί ήταν λίγοι στην ομάδα. Φέραμε τον Τοροσίδη, τον Μπουχαλάκη, τον Φετφατζίδη. Τον Λάζαρο που είναι ένας διεθνής με μεγάλη εμπειρία. Τον Τσιμίκα από την Ολλανδία, έναν παίκτη που προέρχεται από τις Ακαδημίες μας και έκανε πολύ μεγάλη πρόοδο. Θέλαμε παίκτες που εκτός από την ποιότητά τους, να γνωρίζουν την ελληνική πραγματικότητα και την κουλτούρα και την φιλοσοφία του Ολυμπιακού. Τους διαλέξαμε προσεκτικά. Θέλαμε να πάρουμε παίκτες πολεμιστές και φιλόδοξους».

Υπάρχουν παίκτες που σας εξέπληξαν περισσότερο;

«Ίσως η μεγαλύτερη έκπληξη ήρθε από τον Καμαρά που προσαρμόστηκε σε πολύ γρήγορο χρονικό διάστημα. Ήταν πραγματικά φανταστικός».

Ο Σα και ο Τουρέ που ήρθαν στο τέλος τί θα δώσουν στην ομάδα;

«Φέραμε έναν τερματοφύλακα με ποιότητα, θέλουμε να έχουμε δύο πολύ καλούς παίκτες σε κάθε θέση και με τον Σα ο ανταγωνισμός για τον Γιαννιώτη θα είναι μεγαλύτερος. Ο Γιάγια είναι μια διαφορετική περίπτωση, ξέρει και τον Ολυμπιακό καθώς είχε ξαναπαίξει εδώ και μπορεί να προσφέρει πάρα πολλά πράγματα με το κίνητρο που έχει»,

Ποια ανάλυση έχει κάνει ο Ολυμπιακός για τους αντίπαλούς του στον όμιλο;

«Έστω κι αν δεν είναι στην καλύτερη φάση της, η Μίλαν είναι πάντα μια πολύ μεγάλη ομάδα. Η Μπέτις έκανε μια φανταστική σεζόν και ενισχύθηκε για την επιστροφή της στην Ευρώπη πάρα πολύ, παίρνοντας και τον Γουίλιαμ Καρβάλιο. Η Ντουντελάνζ είναι άγνωστη και θεωρητικά η λιγότερο δυνατή. Η Ντούντελανζ είναι άγνωστη και σε θεωρητικό επίπεδο η λιγότερο ισχυρή. Λόγω ιστορίας κι εμπειρίας, η Μίλαν είναι κάπως φαβορί, αλλά νομίζω ότι η κατάσταση θα είναι ισορροπημένη.

Ποια τα πλεονεκτήματα της Μπέτις και ποιόν Ολυμπιακό που θα δούμε την Πέμπτη;

«Η Μπέτις δεν ξεκίνησε καλά τη σεζόν και είχε πολλές αλλαγές, αλλά σημείωσε σημαντική βελτίωση στην ποιότητα των παικτών της. Παίζει με τρεις στην άμυνα κι έχει βελτιώσει σημαντικά αυτόν τον τομέα. Της αρέσει να κρατάει πολύ τη μπάλα και θα μας δημιουργήσει πολλές δυσκολίες γιατί κι εμείς συνηθίζουμε να το κάνουμε στην Ελλάδα, αλλά η φιλοσοφία μας δεν θα αλλάξει, παρότι το παιχνίδι έχει ιδιαιτερότητες. Η στρατηγική μπορεί να είναι διαφορετική, όμως δεν θα αλλάξουμε σημαντικά πράγματα στο παιχνίδι μας. Γνωρίζουμε πόσο δύσκολο είναι, αλλά έχουμε κι εμείς τα όπλα μας και είμαστε δυνατοί στο γήπεδό μας. Δεν είναι εύκολο να παίζεις στο «Καραϊσκάκη», όπου το κοινό μας βοηθάει πολύ για να φτάσουμε στη νίκη».