Ολυμπιακός: Στο... μικροσκόπιο του Μαρτίνς η Μπέτις

Που «πονάει», που είναι δυνατή και τι έχει δει ο Πέδρο Μαρτίνς από την ομάδα της Ανδαλουσίας. Ανάλυση του αντιπάλου των Πειραιωτών.

Ολυμπιακός: Στο... μικροσκόπιο του Μαρτίνς η Μπέτις

Σε ρυθμούς Europa League έχουν αρχίσει να κινούνται στον Ολυμπιακό, αφού την Πέμπτη κόντρα στη Μπέτις θα κάνουν πρεμιέρα στη φάση των ομίλων. Οι Πειραιώτες υποδέχονται την ισπανική ομάδα, η οποία προέρχεται από το εκτός έδρας 0-0 με τη Βαλένθια.

Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν ήδη περάσει από… κόσκινο τους «βερδιμπλάνκος» και ο Πέδρο Μαρτίνς έχει ήδη μία πρώτη εικόνα για το τι πρόκειται να βρει απέναντι του το βράδυ της Πέμπτης. Η Μπέτις είναι μία ομάδα η οποία έχει ρυθμό, έχει παίκτες γρήγορους, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν έχει τις αδυναμίες της.

Το μεγαλύτερο θέμα που απασχολεί τους ανθρώπους της ισπανικής ομάδας αυτές τις ημέρες είναι η επιθετική ξηρασία. Συγκεκριμένα το συγκρότημα του Κίκε Σετιέν έψαχνε μία ισορροπία στην άμυνα της. Αυτήν δείχνει να την έχει βρει, αλλά από την άλλη έχει σοβαρό πρόβλημα στην επίθεση.

Στην Ισπανία έχει τη δεύτερη χειρότερη επίθεση με μόλις ένα γκολ στο ενεργητικό της. Χειρότερη είναι μόνο η προτελευταία Βαγιαδολίδ, η οποία μετά από τέσσερα ματς ακόμα δεν έχει σκοράρει. Αμυντικά η ομάδα του Σετιέν έχει «δέσει» αρκετά καλά με τον Σίντνεϊ να δείχνει και στο «Μεστάγια» πως έχει προσαρμοστεί άψογα στις απαιτήσεις της ομάδας. Μαντί και Μπάρτρα είναι σε πολύ καλή κατάσταση και η αμυντική λειτουργία της ομάδας είναι άψογη μέχρι τώρα. Σημαντικό ρόλο στο παιχνίδι της έπαιξε και ο Κανάλες ο οποίος είναι ο παίκτης που βοήθησε προκειμένου να ξεπεραστεί η πίεση που ασκούσε η Βαλένθια.

Όλα αυτά καλά, όμως, το πρόβλημα είχε να κάνει με το επιθετικό κομμάτι της Μπέτις. Ο Σανάμπρια δεν έδωσε ταχύτητα στην ομάδα του αν και είχε κατοχή, ενώ ο Μπουντεμπούζ επιχείρησε να παίξει κάθετο ποδόσφαιρο κάτι που δεν του βγήκε. Επίσης και ο Ινούι δεν βοήθησε καθόλου προκειμένου να φτιάξει κάτι η ομάδα του. Η ομάδα του Σετιέν εμφανίστηκε βελτιωμένη στην επίθεση μετά την είσοδο του Λεόν, αλλά και πάλι δεν μπόρεσε να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα. Σε γενικές γραμμές ακόμα ψάχνει την ισορροπία της, αφού αν και λειτουργεί καλά ανασταλτικά δεν μπορεί να ισχυριστεί κανείς το ίδιο για την επίθεση της παρά το γεγονός ότι είναι ομάδα που μπορεί να κρατήσει τη μπάλα στα πόδια της και να έχει την κατοχή στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης.