Europa League: Δεν έφτασε η νίκη στη Γιουνάιτεντ, απευθείας στους «16» η Σοσιεδάδ

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κέρδισε 1-0 τη Ρεάλ Σοσιεδάδ στο Σαν Σεμπαστιάν, αλλά οι Βάσκοι ήταν αυτοί που τερμάτισαν πρώτοι στον 5ο όμιλο και πήραν την απευθείας πρόκριση για τους «16» του Europa League. Στα μπαράζ οι «κόκκινοι διάβολοι». Τα αποτελέσματα της τελευταίας αγωνιστικής και οι βαθμολογίες.

Europa League: Δεν έφτασε η νίκη στη Γιουνάιτεντ, απευθείας στους «16» η Σοσιεδάδ

Η Ρεάλ Σοσιεδάδ βγήκε τελικά μεγάλη… νικήτρια στο παιχνίδι κόντρα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην τελευταία αγωνιστική του 5ου ομίλου του Europa League. Αν και ηττήθηκε 1-0 από τους «κόκκινους διαβόλους» στο Σαν Σεμπαστιάν, τελικά τερμάτισε στην πρώτη θέση του γκρουπ και πανηγύρισε την απευθείας πρόκριση στους «16» του Europa League.

Η Γιουνάιτεντ άνοιξε το σκορ στο 17’ με τον 18χρονο Γκαρνάτσο από ασίστ του Κριστιάνο Ρονάλντο, αλλά στα εναπομείναντα λεπτά δεν ευτύχησε να φτάσει και σε ένα δεύτερο γκολ που θα της χάριζε και την πρωτιά. Έτσι, οι Άγγλοι έμειναν δεύτεροι στον όμιλο και θα διεκδικήσουν πλέον την πρόκρισή τους στους «16» μέσω αγώνων μπαράζ.

Στο άλλο παιχνίδι του γκρουπ, η Ομόνοια έχασε 1-0 από την Σερίφ Τιράσπολ και με την έκτη της ήττα σε ισάριθμα παιχνίδια έμεινε τελευταία, με την αντίπαλό της να συνεχίζει στο Conference League.

Στον 6ο όμιλο, Φέγενορντ και Μίντιλαντ βγήκαν κερδισμένες στην τελευταία αγωνιστική με τετραπλή ισοβαθμία στους 8 πόντους. Η Λάτσιο θα αγωνιστεί στο Conference League, ενώ η Στουρμ Γκρατς έμεινε τελευταία.

Η Μίντιλαντ κέρδισε άνετα 2-0 στην έδρα της την Στουρμ Γκρατς, ενώ η Φέγενορντ επιβλήθηκε 1-0 της Λάτσιο στην Ολλανδία.

Στον 7ο όμιλο τώρα που μετέχει και ο Ολυμπιακός, πέρα από το παιχνίδι των πρωταθλητών Ελλάδας με τη Ναντ, η Φράιμπουργκ αναδείχτηκε ισόπαλη 1-1 εκτός έδρας την Καραμπάγκ. Το αποτέλεσμα αυτό, σε συνδυασμό και με τη νίκη της Ναντ (0-2), έστειλε την Καραμπάγκ στην τρίτη θέση και το Conference League, ενώ αντίθετα η γαλλική ομάδα θα μετάσχει στα μπαράζ του Europa League. Όσο για τη Φράιμπουργκ; Η γερμανική ομάδα με την πρωτιά πέρασε απευθείας στους «16» του Europa League.

Τέλος, στο όγδοο γκρουπ η Τραμπζονσπόρ του Τάσου Μπακασέτα και του Μανώλη Σιώπη δεν κατάφερε στην τελευταία αγωνιστική να κερδίσει την παρουσία της στην επόμενη φάση του Europa League. Οι πρωταθλητές Τουρκίας αν και κέρδισαν 1-0 τη Φερεντσβάρος στην Τραπεζούντα με εντυπωσιακό γκολ του Μπακασέτα (7’), τελικά τερμάτισαν τρίτοι στο γκρουπ και θα αγωνιστούν στο Conference League. Η Φερεντσβάρος πάντως, παρά την ήττα έμεινε στην κορυφή και συνεχίζει στους «16».

Στο άλλο παιχνίδι του γκρουπ η Μονακό πέρασε το εμπόδιο του Ερυθρού Αστέρα με 4-1 στο Λουί ΙΙ και με τη νίκη παρέμεινε στο Europa League μέσω της δεύτερης θέσης. Οι Σέρβοι αντίθετα έμειναν τελευταίοι και ολοκλήρωσαν τις φετινές ευρωπαϊκές τους υποχρεώσεις.

Τα αποτελέσματα της τελευταίας αγωνιστικής

5ος ΟΜΙΛΟΣ

Σοσιεδάδ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 0-1, Σέριφ Τιρασπόλ – Ομόνοια 1-0

6ος ΟΜΙΛΟΣ

Μίντιλαντ - Στουρμ Γκρατς 2-0, Φέγενορντ – Λάτσιο 1-0

7ος ΟΜΙΛΟΣ

Καραμπάγκ – Φράιμπουργκ 1-1, Ολυμπιακός – Ναντ 0-2

8ος ΟΜΙΛΟΣ

Τραμπζονσπόρ – Φερεντσβάρος 1-0, Μονακό - Ερυθρός Αστέρας 4-1