Ολυμπιακός: Μια νέα αρχή

Κακά τα ψέματα, ο Ολυμπιακός δεν αποκλείστηκε την Πέμπτη (27/10) το βράδυ.

Ολυμπιακός: Μια νέα αρχή

Ο Ολυμπιακός έμεινε εκτός Ευρώπης λόγω των εντός έδρας συντριβών από Μακάμπι, Φράιμπουργκ και Καραμπάγκ καθώς και από την ήττα από την ανύπαρκτη εκείνη την εποχή Ναντ. Χθες όφειλε να ανέβει ένα βουνό, αποσπώντας διπλό στο σπίτι μίας εκ των πρωταγωνιστριών της Bundesliga. Το «γαμώτο» βέβαια της υπόθεσης ήταν πως παραλίγο να τα καταφέρει. Γιατί στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα στο «Europa Park», ναι, ήταν Ολυμπιακός!
Η ομάδα του Μίτσελ θύμισε κατά διαστήματα άλλες εποχές. Ένδοξες εποχές. Από τον δεύτερο και τρίτο χρόνο του Μαρτίνς έως το 3-1 στη Βρέμη. Περνώντας από τις μεγάλες ευρωπαϊκές νίκες του Βαλβέρδε αλλά και του ίδιου του Μίτσελ.
Για πρώτη ουσιαστικά φορά φέτος ο Ολυμπιακός είχε πάθος, σχέδιο και καθαρό μυαλό. Είναι χαρακτηριστικό πως δεν μπορούσες να βρεις κάποιον που να είχε υστερήσει, τη στιγμή που στα προηγούμενα παιχνίδια δυσκολευόσουν να ανακαλύψεις κάποιον που να είχε ξεχωρίσει. Ακόμα και όταν ο συγκλονιστικός Γκάρι Ροντρίγκες αποχώρησε τραυματισμένος λίγο πριν από το τέλος του ημιχρόνου.

Ειδικά στο πρώτο ημίχρονο ο Ολυμπιακός «κατάπιε» τη Φράιμπουργκ και έχασε ευκαιρίες για μεγάλο σκορ χωρίς να απειληθεί ποτέ. Αλλά και στο β’, όταν μοιραία το γήπεδο «έγειρε» και οι Πειραιώτες άρχισαν να μένουν από δυνάμεις (κάτι που έχει πολλάκις συμβεί φέτος...), ο απίστευτος Αλέξανδρος Πασχαλάκης φάνταζε αήττητος και άτρωτος. Η κατάρα όμως των γκολ στις καθυστερήσεις ξαναχτύπησε. Και, όχι, δεν είναι αδικία, γκαντεμιά και βουντού. Ο Ολυμπιακός την έχτισε μόνος του αυτήν την κατάρα με τις συνεχείς του γκέλες στο πρόσφατο παρελθόν. Απλώς προχθες δεν το άξιζε. Όσο ορθολογιστικά και αν το δεις, το γεγονός πως στο 90’ ο Ολυμπιακός χρειαζόταν μια απλή νίκη επί της Ναντ για να συνεχίσει, αλλά στο τέλος των αγώνων αποκλείστηκε, σε κάνει να θέλεις να ουρλιάξεις...
Ας κρατήσουμε τα θετικά. Ας ελπίσουμε πως η (συνολική) εικόνα που αντικρίσαμε χθες δεν αποτελεί παρένθεση αλλά μια νέα αρχή. Και πού είστε: καλό είναι να πάψει αυτό το συνεχές «κατηγορώ» εναντίον (συγκεκριμένων) παικτών. Όλοι τους έδωσαν και την ψυχή τους την Πέμπτη.