Ολυμπιακός: Έπεσε στην 42η θέση του UEFA Ranking, ποιος ο κίνδυνος ενόψει καλοκαιριού 2023

Ο Ολυμπιακός εξαιτίας της ισοπαλίας στο Φράιμπουργκ και κατ’ επέκταση του τέλους του φετινού ευρωπαϊκού «οδοιπορικού» του, υποχώρησε στην κατάταξη της UEFA. Ποιες μπορεί να είναι οι επιπτώσεις ενόψει της νέας σεζόν.

Ολυμπιακός: Έπεσε στην 42η θέση του UEFA Ranking, ποιος ο κίνδυνος ενόψει καλοκαιριού 2023

Ο Ολυμπιακός σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να μπει αδιάφορος στο τελευταίο παιχνίδι του ομίλου του Europa League με τη Ναντ στο Καραϊσκάκη την προσεχή Πέμπτη (3/11, 19.45). Μπορεί να ολοκληρώθηκε στο Φράιμπουργκ το φετινό ευρωπαϊκό του «ταξίδι», καθώς μετά από 5 χρόνια δεν θα συμμετέχει σε νοκ άουτ αγώνες τον Φεβρουάριο, ωστόσο, οπωσδήποτε θα πρέπει να κερδίσει για να βελτιώσει τη θέση του στο UEFA Ranking.

Ο Ολυμπιακός από το ξεκίνημα της σεζόν, έχοντας μαζέψει μόλις 3.000 βαθμούς, έχει υποχωρήσει στην 42η θέση της κατάταξης της UEFA. Μάλιστα, αν δεν κερδίσει τη Ναντ, τότε κινδυνεύει σοβαρά να πέσει στην 43η ή ακόμη-ακόμη και στην 44η θέση!

Αυτή τη στιγμή έχει 39.000 βαθμούς και στην 43η θέση βρίσκεται η Φέγενορντ με 38.000, με τους Ολλανδούς μάλιστα να είναι πολύ πιθανό να συνεχίσουν στο Europa Conference League τον Φεβρουάριο. Άρα υπάρχει ο κίνδυνος να βάλουν στο... σακούλι τους και άλλους βαθμούς, στέλνοντας τον Ολυμπιακό στην 43η θέση.

Οι Πειραιώτες κινδυνεύουν και από τη Μίλαν! Οι «ροσονέρι» είναι δεύτεροι στον όμιλό τους στο Champions League και υπολείπονται 4.000 βαθμούς. Πρόκειται για μία διαφορά που μπορεί να καλυφθεί και η Μίλαν να προσπεράσει στην ειδική βαθμολογία τον Ολυμπιακό, από τη στιγμή που οι Ιταλοί αναμένεται να συνεχίσουν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και τον Φεβρουάριο.

Τί σημαίνει η υποχώρηση του Ολυμπιακού στο UEFA Ranking; Ότι το ερχόμενο καλοκαίρια, αν οι πρωταθλητές βρεθούν στα προκριματικά του Champions League, τότε κινδυνεύουν να μην είναι σε όλες τις κληρώσεις στο γκρουπ των ισχυρών. Κατά συνέπεια, θα έχουν δυσκολότερη κλήρωση στο δρόμο για τους ομίλους.