Ολυμπιακός: Οι μεγάλες βραδιές θέλουν μεγάλους παίκτες

Ο Ολυμπιακός αρχίζει και βρίσκει την ηρεμία του και το ματς στο Φράιμπουργκ απέδειξε τι χρειάζεται μία ομάδα για να κάνει κάτι καλό στην Ευρώπη.

Ολυμπιακός: Οι μεγάλες βραδιές θέλουν μεγάλους παίκτες

Μετά από πάρα πολλά χρόνια ο Ολυμπιακός μένει εκτός Ευρώπης πριν τα Χριστούγεννά. Εδώ και πολλά χρόνια είχε ένα σερί που έπαιζε πάντα τουλάχιστον μέχρι τον Φεβρουάριο. Τώρα δεν θα γίνει και δεν προκαλεί έκπληξη σε κανέναν με όσα έχουν συμβεί από το καλοκαίρι μέχρι τώρα.

Είναι σκληρός ο τρόπος με τον οποίο αποκλείστηκε, αλλά στον φετινό Ολυμπιακό θα συμβούν τα πάντα. Ακόμα και το ματς με τη Φράιμπουργκ έστειλε μηνύματα για τη νέα σεζόν. Ο Ολυμπιακός έφτασε μία ανάσα από ένα μεγάλο διπλό γιατί είχε έναν μεγάλο φορ και έναν σπουδαίο τερματοφύλακα.

Το «Α και το Ω» σε μία ομάδα είναι αυτοί οι δύο. Και θυμηθείτε τις καλές χρονιές του ο Ολυμπιακός στην Ευρώπη όταν σε αυτές τις δύο θέσεις είχε παίκτες με προσωπικότητα. Και για τον Ελ Αραμπί δεν χωράνε σχόλια. Είναι τουλάχιστον αστείο να περιμένουν κάποιοι να τους αποδείξει ο Μαροκινός ποιος είναι. Μισή ευκαιρία θέλει να την κάνει γκολ. Τον ξέρεις ποιος είναι όπως ξέρεις πως όλοι έχουν και τα κακά τους φεγγάρια.

Για τον Πασχαλάκη έγινε μεγάλη κουβέντα όλο το καλοκαίρι. Από τον Ιούνιο συζητιέται το όνομα του γιατί στον Ολυμπιακό έβλεπαν ότι ο Βατσλίκ με το θέμα που είχε στα πόδια του δεν έβγαζε ηρεμία και σιγουριά στην άμυνα του. Ο Ολυμπιακός πήρε τον Έλληνα πορτιέρε την τελευταία ημέρα των μεταγραφών. Και αποδεικνύεται ότι καλά έκανε που τον πήρε.

Το θέμα δεν είναι οι αποκρούσεις του. Το θέμα είναι ότι οι αμυντικοί του αισθάνονται σιγουριά. Το καταλαβαίνεις από τις κινήσεις τους ότι είναι πιο άνετοι με τον Πασχαλάκη στο τέρμα. Εκεί είναι όλο το θέμα με τον Έλληνα γκολκίπερ. Βλέπεις πως του γυρίζουν τη μπάλα πίσω και έχουν ήσυχο το κεφάλι τους. Είναι λεπτομέρειες που βοηθούν όλη τη λειτουργία της ομάδας και στο Φράιμπουργκ ο Ολυμπιακός έπαιξε με δίδυμο στα στόπερ τον Μπα και τον Ντόι. Ο Πασχαλάκης είναι το μεγάλο κέρδος από το ματς της Γερμανίας και η μεγάλη απόδειξη για το τι θέλει ο Ολυμπιακός και πως οι αποφάσεις δεν λαμβάνονται με βασικό κριτήριο το συναίσθημα.