Επιτέλους χωρίς γκολ μετά από 11 μήνες...

Mετά τη νίκη με ανατροπή επί του ΟΦΗ στο Ηράκλειο ο Ολυμπιακός κράτησε ανέπαφη την εστία του στην Ευρώπη μετά από 11 μήνες, πήρε τον πρώτο βαθμό του και κέρδισε δύο στόπερ, τον Παπασταθόπουλο και τον Ντόι.

Επιτέλους χωρίς γκολ μετά από 11 μήνες...

Αρκετά τα θετικά για τον Ολυμπιακό στο Μπακού, αφού κέρδισε τον πρώτο βαθμό του στο Γιουρόπα Λιγκ και το κυριότερο ο τερματοφύλακάς του δεν μάζεψε την μπάλα από τα δίχτυα του σε ευρωπαϊκό ματς για πρώτη φορά μετά τις 25 Νοεμβρίου 2021, όταν κέρδισε 1-0 τη Φενέρ στο Καραϊσκάκη.

Χτίζει αυτοπεποίθηση και άμυνα ο Ολυμπιακός και αν κερδίσει τη Δευτέρα τον ΠΑΟΚ θα έχουμε αναστροφή του κλίματος και εκκίνηση για την αντεπίθεση στο πρωτάθλημα, αλλά και συμμετοχή στα ευρωπαϊκά κύπελλα τον Φεβρουάριο. Ο Παπασταθόπουλος ήταν ο κορυφαίος, άξιος παρτενέρ ο Ντόι και με την επιστροφή των Σισέ, Μπα ο Μίτσελ θα έχει περισσότερες λύσεις για το κέντρο της άμυνάς του.

Αν κάποιος άξιζε γκολ στο Μπακού ήταν ο Ολυμπιακός με το... κρέμασμα που επιχείρησε ο Καμαρά, αλλά για ένα ακόμη ματς η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι, όπως και στο πρώτο με την Καραμπάγκ στο σουτ του Μασούρα. Ο Πασχαλάκης δεν χρειάστηκε να κάνει επέμβαση, ενδεικτικό της καλής αμυντικής λειτουργίας του Ολυμπιακού για πρώτη φορά σε ευρωπαϊκό ματς.

Στα ευχάριστα και η απόδοση του Ντόι που έδειξε χαρακτήρα, καθώς μετά το αυτογκόλ στο Ηράκλειο ήταν από τους διακριθέντες στο Αζερμπαϊτζάν και ο Ολυμπιακός κέρδισε έναν παίκτη που ήταν... ημιθανής.

Περιττό να υπενθυμίσουμε ότι αν δεν δεχόταν ο Ολυμπιακός γκολ στις καθυστερήσεις στη Γαλλία, θα ήταν σε θέση ισχύος για την τρίτη θέση, αλλά τώρα θέλει νίκη ή ισοπαλία της Καραμπάγκ στη Νάντη για να παίξει την πρόκριση την τελευταία αγωνιστική στον Πειραιά κόντρα στη γαλλική ομάδα.

Τώρα όμως χρειάζεται οπωσδήποτε νίκη επί του ΠΑΟΚ για να συνεχίσει την ανοδική πορεία του.