Ολυμπιακός: Τα κέρδη από το Μπακού και το παράδειγμα του Ντόι

Η σημασία του να συνεχίσει ο Ολυμπιακός στο Conference League και ο Ντόι ο οποίος δικαίωσε τον Μίτσελ.

Ολυμπιακός: Τα κέρδη από το Μπακού και το παράδειγμα του Ντόι

Όσο στριφνό και αν φαίνεται για μια ομάδα μπαρουτοκαπνισμένη στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, η ισοπαλία στο Μπακού για τον Ολυμπιακό ήταν μεγάλη υπόθεση.

Αρχικά, ήταν το πρώτο ευρωπαϊκό παιγνίδι ύστερα από περίπου έναν χρόνο που οι πρωταθλητές κρατούν το «μηδέν» στα μετόπισθεν. Έπειτα, έβαλε τέλος στο σερί τριών ηττών που είχε κατακρημνίσει την ψυχολογία του… ρόστερ Ευρώπης.

Στην Super League οι «ερυθρόλευκοι» βρίσκουν σιγά σιγά τα πατήματά τους και χτίζουν μια νοοτροπία νικητή, με πρωτεργάτες τους Χάμες Ροντρίγκες και Μπακαμπού. Στο Europa League όμως, ο Ολυμπιακός δεν τους έχει διαθέσιμους, και μέχρι στιγμής ότι έχτιζε από πλευράς ψυχολογίας το Σαββατοκύριακο το γκρέμιζε τις Πέμπτες.

Προφανώς και μια ισοπαλία με την Καραμπάγκ δεν είναι αποτέλεσμα για διθυράμβους, ιδιαίτερα όταν έχει προέλθει και μέσα από αρκετά συντηρητική τακτική προσέγγιση. Υπήρχαν δε σημεία στα οποία οι «Πειραιώτες» δεν μπορούσαν να κρατήσουν την μπάλα και η Καραμπάγκ φαινόταν… Σίτι.

Η κατάσταση στην οποία βρίσκεται φέτος όμως ο Ολυμπιακός καθιστά την πρόκριση στα νοκ-άουτ του Conference League επιτυχία. Ενώ εάν οι «Αζέροι» κάνουν το χατίρι στον Ολυμπιακό και δεν χάσουν στην Γαλλία από την Ναντ, τότε οι –«ευρωπαϊκοί»- παίκτες του Μίτσελ θα κρατούν την τύχη στα χέρια τους.

Ο Ολυμπιακός βέβαια για να νικήσει την Ναντ την τελευταία αγωνιστική στο «Καραϊσκάκη», θα πρέπει να σκοράρει. Κάτι το οποίο στην Ευρώπη φέτος δεν έχει καταφέρει. Στο τέλος της ημέρας, ας μην εθελοτυφλούμε, ο Ολυμπιακός φέτος δεν είναι ομάδα επιπέδου Europa League. Ειδικά εάν αναλογιστούμε πως εκεί αγωνίζονται οι Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Άρσεναλ και σύντομα... αναμένονται οι Μπαρτσελόνα και Γιουβέντους.

Ο Ουί Τζο δεν έχει καταφέρει όχι απλά να σκοράρει αλλά ούτε καν να μπαίνει στις φάσεις και να γίνεται απειλητικός βρίσκοντας τελικές προσπάθειες. Ενώ ο Αμπού Καμαρά ακόμη δεν έχει βρει τον ρόλο του στην ομάδα αν και δείχνει να προσπαθεί να κερδίσει την εμπιστοσύνη του Μίτσελ.

Με δεδομένη όμως την διακοπή για το Μουντιάλ, θα είναι πολύ σημαντικό για τον Μίτσελ να κάνει την μίνι προετοιμασία τον Νοέμβριο έχοντας μπροστά του και Ευρωπαϊκά παιγνίδια, στα οποία θα μπορεί να χρησιμοποιήσει και τους Χάμες, Μπακαμπού.

Μάλιστα, μπορεί αυτήν την στιγμή να φαντάζει εκτός πραγματικότητας οποιαδήποτε κουβέντα για κάποια ευρωπαϊκή πορεία, ωστόσο και πέρσι ο ΠΑΟΚ το ίδιο απρόσμενα έφθασε μέχρι και τα προημιτελικά της εν λόγω διοργάνωσης.

Κέρδισε το «στοίχημα» Ντόι

Από εκεί και πέρα, πρέπει να πιστωθεί στον Μίτσελ το ότι πίστεψε στον Ανδρέα Ντόι, τον εμπιστεύτηκε ξανά μετά το Ηράκλειο σε ένα ματς πολύ υψηλότερων απαιτήσεων και ο 19χρονος τον δικαίωσε. Όχι μόνο για την εμπιστοσύνη του, αλλά και για την χρησιμοποίησή του στο κέντρο της άμυνας.

Μόνο κακή δεν φαντάζει η προοπτική να καθιερωθεί πλάι στον Σωκράτη ή τον Σισέ ο Ντόι, με την σωματοδομή του να ταιριάζει καλύτερα εκεί παρά στην «κουλούρα». Άλλωστε και ο ίδιος δήλωσε πως εκεί νιώθει καλύτερα μέσα στο παιγνίδι.

Θα έχει μεγάλη αξία εάν στην πορεία καταφέρει ο Μίτσελ να εντάξει στην ομάδα και άλλα νέα παιδιά από τα τμήματα υποδομής του συλλόγου. Ας μην ξεχνάμε πως ο Μίτσελ στην πρώτη του θητεία βασίστηκε στο νεανικό δίδυμο των Σιόβα και Μανωλά στο κέντρο της άμυνας, επομένως δεν είναι κάτι καινούριο για τον Ισπανό το να πιστεύει σε άπειρους πλην ταλαντούχους ποδοσφαιριστές.