Το ελληνικό στοιχείο του Ολυμπιακού κέρδος από το Μπακού

Πέντε Έλληνες παίκτες του Ολυμπιακού στην ενδεκάδα με την Καραμπάγκ, όλοι με καλή παρουσία και πρωταγωνιστές στην προσπάθεια ανάκαμψης. Κι άλλες επισημάνσεις από τον αγώνα στο Μπακού και για αυτούς που έπονται...

Το ελληνικό στοιχείο του Ολυμπιακού κέρδος από το Μπακού

Μια ομάδα σαν τον Ολυμπιακό δεν μπορεί παρά να στηρίζεται σε πρωτοκλασάτους ποδοσφαιριστές από το εξωτερικό. Έχουν έρθει κατά καιρούς πολύ μεγάλοι άσοι, με όνομα και προσφορά. Ο Μαρσέλο και ο Χάμες Ροντρίγκες είναι οι πιο πρόσφατοι διάσημοι αστέρες που φόρεσαν την ερυθρόλευκη φανέλα.

Ο Ολυμπιακός, όμως, πάντα βασίζεται και σε καλούς Έλληνες ποδοσφαιριστές. Μπροστάρηδες πολλές φορές σε επιχειρήσεις ανασύνταξης, όπως αυτή που σε ευρωπαϊκό επίπεδο αποδείχτηκε ότι ήταν η αναμέτρηση με την Καραμπάγκ στο Μπακού.

Με τον Μασούρα και τον Τζολάκη στον πάγκο, τους Ανδρούτσο και Κούτρη εκτός πλάνων, τον Φορτούνη ακόμη ανέτοιμο και τον Μανωλά να έχει αποχωρήσει, ο Μίτσελ εμφάνισε πέντε ποδοσφαιριστές στην ενδεκάδα που είχαν απόδοση καθοριστική για το αποτέλεσμα στο Μπακού, με το οποίο ο Ολυμπιακός διατηρεί πιθανότητες για να συνεχίσει τον προσεχή Φλεβάρη στην Ευρώπη. Έστω και στο Coference League. Δεν είναι ακριβώς στο χέρι του, αλλά οι ελπίδες είναι αυξημένες.

Δεν είναι για να... πανηγυρίζει γι΄αυτό ο Ολυμπιακός. Ούτε επειδή δεν έχασε από την Καραμπάγκ. Για το γεγονός, όμως, ότι ο κορυφαίος Παπασταθόπουλος, ο κομβικός Μπουχαλάκης, ο πολύ σταθερός τακτικά Βρουσάι, ο μαχητικός Ντόι και ο ασφαλής Πασχαλάκης είχαν (και δικαίωσαν) την εμπιστοσύνη του Μίτσελ, δεν είναι λίγο. Με Σαπουντζή και Καλογερόπουλο από τους μικρούς που προωθεί ο Ισπανός, να είναι κι εκείνοι στην αποστολή.

Οι ξένοι παίκτες μπορεί να κάνουν τη διαφορά σε ποιότητα, οι Έλληνες είναι εκείνοι που ανέκαθεν στον Ολυμπιακό είχαν πολύπλευρο ρόλο στην ομάδα και στην έξοδό της από δύσκολές καταστάσεις όπως της τωρινής σεζόν. Κι ας ακούν κατά καιρούς πολλά. Κι ας γίνονται πιο εύκολα στόχοι αρνητικής κριτικής. Κι ας καλούνται ενίοτε να σηκώνουν βάρη μεγαλύτερα από εκείνα που τους αναλογούν.

Ο Ολυμπιακός έχει ακόμη δρόμο για να βάλει την προσπάθεια αντεπίθεσής του σε πιο σταθερές ράγες. Το αποτέλεσμα στο Μπακού δεν είναι για υπέρμετρο ενθουσιασμό, άλλωστε δεν ήταν νίκη, δεν έδωσε πρόκριση. Ήταν όμως αποτέλεσμα εμφάνισης που έπειθε ότι κάτι αρχίζει να αλλάζει, σε απόδοση και νοοτροπία. Κι οι Έλληνες παίκτες είχαν μεγάλη συμβολή σε αυτή τη διαφοροποίηση.

Υ.Γ. Έπρεπε πράγματι να δει κόκκινη ο Βραζιλιάνος χαφ της Καραμπάγκ για το χτύπημα στον Εμβιλά και να έχει λίγο χρόνο ο Ολυμπιακός με παίκτη παραπάνω αντί τελικά να παίξει ο ίδιος με δέκα όταν τραυματίστηκε ο Βρσάλικο. Σε μια πιο ψυχρή ανάλυση, πάντως, ειδικά δε αν ο Εμβιλά αγωνιστεί κανονικά με τον ΠΑΟΚ, καλύτερα για τον Ολυμπιακό που δεν αποβλήθηκε ο παίκτης της Καραμπάγκ. Και καλύτερα να είναι διαθέσιμοι ο Κάντι και ο Αντράντε που έχουν τραυματισμούς στο ματς των Αζέρων με τη Ναντ. Διότι αυτό συμφέρει τον Ολυμπιακό. Όπως είναι καλό ότι η Καραμπάγκ έχει και βαθμολογικό κίνητρο στην Γαλλία για να είναι σίγουρα στο Europa League, διότι αν η Ναντ κάνει δύο νίκες μπορεί να την αφήσει έξω. Θεωρίες και σενάρια με σημασία, με μόνη θεωρητικά αδιάφορη την Φράιμπουργκ που δεν υπάρχει φυσικά καμία περίπτωση να αδιαφορήσει για οτιδήποτε.