Ολυμπιακός: Τουλάχιστον έχει «ξυπνήσει» ο εγωισμός τους

Δεν έκανε μεγάλο κατόρθωμα ο Ολυμπιακός με τον βαθμό στο Μπακού, αλλά τουλάχιστον ως ομάδα έβγαλε την εικόνα ότι ξύπνησε ο εγωισμός της.

Ολυμπιακός: Τουλάχιστον έχει «ξυπνήσει» ο εγωισμός τους

Δεν είναι ομάδα ο Ολυμπιακός που θα πανηγυρίσει την ισοπαλία με την Καραμπάγκ. Ούτε είναι ομάδα που θα πανηγυρίσει την 3η θέση. Για τον φετινό Ολυμπιακό θα είναι άθλος αν το 2023 τον βρει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Από το παιχνίδι με την Καραμπάγκ σαφώς και θα κρατήσει τον βαθμό, τον πρώτο του στον όμιλο. Επίσης θα κρατήσει πως για πρώτη φορά στο γκρουπ κράτησε και το μηδέν στην εστία του.

Το μεγάλο του κέρδος, όμως, πέρα από τον Ντόι είναι πως η ομάδα του Πειραιά για δεύτερο παιχνίδι βγάζει εγωισμό στο γήπεδο. Το έκανε στο Ηράκλειο, το έκανε και στο Μπακού. Δείχνει τουλάχιστον πως έχει σφυγμό, έχει ζωή και δεν είναι εκείνο το άψυχο που είχαμε δει με τη Φράιμπουργκ, να δέχεται τα τρία γκολ και να μην αντιδρά.

Είχε κάποια καλά διαστήματα ο Ολυμπιακός μέσα στο παιχνίδι, αλλά δεν περίμενε και κανείς πως θα μπει στο γήπεδο και πατήσει την Καραμπάγκ. Δεν θα το έκανε γιατί είναι τέτοια η φετινή χρονιά για τον Ολυμπιακό που τώρα χτίζεται η ομάδα.

Ο Ολυμπιακός τα έχει κάνει έτσι τα πράγματα στον όμιλο που δεν κρατάει τίποτα στα χέρια του, διότι αν η Ναντ νικήσει την Καραμπάγκ τότε χαιρετάει την Ευρώπη και το Conference. Από το ματς με τους Αζέρους δεν γίναμε σοφότεροι με τον Βρσάλικο και τα προβλήματα που έχει. Σε γενικές γραμμές έχει κάνει ένα καλό παιχνίδι και είναι θετικός. Ίσως όμως θα μπορούσε να μείνει στο γήπεδο για 4-5 λεπτά κι ας μην κουνιέται. Απλά για να γεμίζει τον χώρο. Ας έμενε μέσα για το φινάλε που οι συμπαίκτες του έδιναν μάχη να κρατήσουν τον βαθμό.

Είχε ανάγκη η ομάδα του Πειραιά να πάρει έστω τον βαθμό και να νιώσει καλύτερα ψυχολογικά. Και ενόψει ΠΑΟΚ μπορεί να την βοηθήσει αυτό το αποτέλεσμα. Βέβαια θα πρέπει να μάθουν και οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού να παίζουν και στο Καραϊσκάκη.