Ολυμπιακός: Η κατάρρευση και οι αλλαγές του Μίτσελ

Ο Ολυμπιακός γνώρισε ακόμα μία βαριά εντός έδρας ήττα στην Ευρώπη. Οι λόγοι που έφτασε σε αυτό το 0-3 από την Καραμπάγκ.

Ολυμπιακός: Η κατάρρευση και οι αλλαγές του Μίτσελ

Ακόμα μία βαριά ήττα για τον Ολυμπιακό στο «Γ. Καραϊσκάκης». Ένας Ολυμπιακός που έβγαλε μία καλή εικόνα στο πρώτο ημίχρονο, αλλά έφυγε με άδεια χέρια. Ένας Ολυμπιακός που στο καλό του πρώτο ημίχρονο είχε τη ψυχολογία για να επιτεθεί και είχε και τη διάθεση για να το κάνει, αλλά και πάλι είχε κορυφαίο παίκτη τον Εμβιλά, που έπαιζε στη μέση της τριάδας των στόπερ.

Σε μεγάλο βαθμό η ομάδα του Πειραιά περιόρισε το παιχνίδι της Καραμπάγκ και έλεγξε τον ρυθμό του αγώνα. Στην επανάληψη, όμως, η ομάδα κατέρρευσε και για να συμβεί αυτό υπάρχουν δύο λόγοι. Ο πρώτος και κυριότερος έχει να κάνει με τις… αρρώστιες που έχει φέτος το κλαμπ και δεν θα μπορούσε να γιατρευτούν από κανέναν προπονητή σε 20 μέρες.

Ο Ολυμπιακός έμεινε από δυνάμεις, η Καραμπάγκ πήρε μέτρα στο γήπεδο και ήξερε πολύ καλά πότε θα χτυπούσε τον αντίπαλο της. Ο δεύτερος λόγος έχει να κάνει με τις αλλαγές του Μίτσελ. Κανείς δεν έχει καταλάβει τι ακριβώς ήθελε να κάνει ο Ισπανός προπονητής στο 60' και τι νόημα είχε η έμπνευση του να βάλει αριστερό στόπερ τον Ρέαμπτσιουκ και να βγάλει από την τριάδα τον εξαιρετικό Εμβιλά.

Ακόμη και το γεγονός πως έβαλε τον Μαρσέλο σε ένα τόσο απαιτητικό παιχνίδι και με μεγάλη ένταση δεν μπορεί να χαρακτηριστεί και πολύ εύστοχο. Ο Βραζιλιάνος ξέρει όλος ο κόσμος τι παίκτης είναι και τι πραγματικά μπορεί να κάνει όταν είναι ο εαυτός του. Ακόμα, όμως, δεν είναι.

Για τον Ολυμπιακό είναι βαρύ να μετράει δύο ήττες με 3-0 και μία με 4-0 στο Καραϊσκάκη και μάλιστα από ομάδες που δεν έχουν το όνομα και τη φανέλα της Μπάγερν ή της Παρί και της Μπαρτσελόνα. Εξαιρετικές όλες αυτές που τον νίκησαν, αλλά ο Ολυμπιακός δεν είναι αυτός που ήταν στην Ευρώπη.

Και πλέον στο κλαμπ μπορεί να ελπίζουν ότι θα διορθωθεί η κατάσταση μετά τη διακοπή για το Μουντιάλ, αλλά για να γίνει αυτό θα πρέπει να ασχοληθούν όλοι με το ποδόσφαιρο. Γιατί όσο δεν ασχολείσαι με αυτό και του πηγαίνεις κόντρα σε τιμωρεί.