Δεν μπορεί να γυρίσει την πλάτη

Επιστροφή στις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις και για τον Ολυμπιακό απόψε (6/10, 22.00) με αντίπαλο την Καραμπάγκ. 

Δεν μπορεί να γυρίσει την πλάτη

Οι πρωταθλητές Ελλάδας βιώνουν μία από τις πιο περίεργες σεζόν των τελευταίων ετών. Ήδη έχουν προχωρήσει σε δύο αλλαγές προπονητών και με τον Μίτσελ στον πάγκο τους ελπίζουν να αλλάξουν την εικόνα τους.

Το πρώτο παιχνίδι του Ισπανού προπονητή στην Ευρώπη μετά την επιστροφή του θα είναι με αντίπαλο τους Αζέρους. Θα μπορούσε κανείς να ισχυριστεί πως είναι μία ομάδα στα μέτρα του Ολυμπιακού και μία καλή ευκαιρία για να κάνει την πρώτη του νίκη στον όμιλο.

Όλα αυτά, βέβαια, είναι λόγια του αέρα, διότι η Καραμπάγκ είναι μία εξαιρετική ομάδα που παίζει ωραίο ποδόσφαιρο και με πολύ καλά τρεξίματα. Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε τον όμιλο με δύο ήττες και αυτήν τη στιγμή έχει μηδέν βαθμούς. Έχει δημιουργηθεί μία περιρρέουσα ατμόσφαιρα ότι οι «ερυθρόλευκοι» έχουν αφήσει σε δεύτερη μοίρα την Ευρώπη και πως δεν μπορούν να διεκδικήσουν κάτι από τον όμιλο.

Αλήθεια, έχει ο Ολυμπιακός την πολυτέλεια να αφήνει στην άκρη την Ευρώπη; Και, βασικά, οποιαδήποτε ελληνική ομάδα μπορεί να κάνει κάτι τέτοιο; Φυσικά και όχι. Και ο Ολυμπιακός αλλά και κάθε κλαμπ από τη χώρα μας είναι υποχρεωμένο όταν παίζει στην Ευρώπη να παλεύει και να διεκδικεί νίκες.

Ειδικά οι πρωταθλητές Ελλάδας, που τα τελευταία χρόνια έχουν κάνει μεγάλες νίκες και σπουδαίες προκρίσεις, δεν μπορούν να παραμελήσουν την Ευρώπη και να ρίξουν το βάρος τους μόνο στο πρωτάθλημα.

Από απόψε κιόλας ο Ολυμπιακός οφείλει να μπει στο γήπεδο και να διεκδικήσει και την τελευταία πιθανότητα που έχει για να πάρει την πρόκριση. Είναι ένα ματς κόντρα σε έναν καλό αντίπαλο και μία τελευταία ευκαιρία για τον σύλλογο να βάλει τέλος σε αυτό το αρνητικό σερί των έντεκα αγώνων χωρίς νίκη στην Ευρώπη.

Ο Ολυμπιακός γιγάντωσε το όνομά του στην Ευρώπη τα τελευταία χρόνια και οφείλει να το προστατέψει, για να μη χαλάσει και τη βαθμολογία του. Δεν είναι, λοιπόν, ένα απλό ματς το αποψινό με την Καραμπάγκ, αλλά μία ευκαιρία να αλλάξει τη μοίρα του και στο Γιουρόπα Λιγκ, διότι θα είναι πλήγμα για το κλαμπ να μην μπορέσει να συνεχίσει στην Ευρώπη το 2023.

Ο Μίτσελ σίγουρα δεν είναι της λογικής να σνομπάρει την Ευρώπη. Το αντίθετο μάλιστα, αφού πρόκειται για μία τεράστια προσωπικότητα που θα επιχειρήσει να αλλάξει τη μοίρα του Ολυμπιακού και στο Γιουρόπα Λιγκ. Φυσικά, ούτε αυτός είναι μάγος για να καταφέρει να παρουσιάσει μία ομάδα που θα μπορέσει να νικήσει την Καραμπάγκ, αλλά από την άλλη είναι ένας προπονητής που δεν θα πετάξει λευκή πετσέτα και αυτό είναι το ζητούμενο για τον Ολυμπιακό τη δεδομένη χρονική στιγμή.

Διότι, κακά τα ψέματα, μία ευρωπαϊκή νίκη μπορεί να αλλάξει την ψυχολογία των Πειραιωτών και στο πρωτάθλημα και να λειτουργήσουν καλύτερα από εδώ και πέρα. Μην ξεχνάμε πως στην πρώτη του θητεία εκείνο το διπλό στις Βρυξέλλες επί της Άντερλεχτ τον κράτησε στον πάγκο και… απογείωσε κα τον Ολυμπιακό. Ασφαλώς, δεν είναι ίδιες οι συνθήκες, αλλά δεν έχει την πολυτέλεια καμία ελληνική ομάδα να σνομπάρει ευρωπαϊκή διοργάνωση.