Europa League: Αντίπαλοι από το… Champions League

Πολύ δύσκολες αποστολές για Ομόνοια και ΑΕΚ Λάρνακας κόντρα σε Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Φενέρμπαχτσε αντίστοιχα

Europa League: Αντίπαλοι από το… Champions League

Η τρίτη αγωνιστική των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ διεξάγεται σήμερα και όπως πάντα αποτελεί «κόμβο» στην προσπάθεια πρόκρισης των ομάδων στους «16» της διοργάνωσης. Για τις δύο εκπροσώπους του κυπριακού ποδοσφαίρου το πρόγραμμα φέρνει στον δρόμο τους για τη διπλή αναμέτρηση 3ης και 4ης αγωνιστικής αντιπάλους που συνήθως τέτοια εποχή αγωνίζονταν στην παραπάνω… κατηγορία, στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Στον πέμπτο όμιλο η Ομόνοια υποδέχεται στο ΓΣΠ τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (19.45), με την ελπίδα να διεκδικήσει τους πρώτους βαθμούς στη διοργάνωση. Προηγήθηκαν η δύσκολη ήττα στη Σοσιεδάδ (2-1) και η εντός έδρας συντριβή (0-3) από τη Σερίφ Τίρασπολ.

Τη δική της πολύ δύσκολη αποστολή καλείται να φέρει εις πέρας η ΑΕΚ Λάρνακας, η οποία θα αντιμετωπίσει στην Κωνσταντινούπολη τη Φενέρμπαχτσε στα πλαίσια του δευτέρου ομίλου.

Οι «πρασινοκίτρινοι» προέρχονται από τη σπουδαία εκτός έδρας νίκη κόντρα στην Ντιναμό Κιέβου που τους κρατά ζωντανούς στη μάχη της πρόκρισης. Θα χρειαστούν, ωστόσο, βαθμούς στη διπλή αναμέτρηση κόντρα στην ποιοτική Φενέρ, αρχής γενομένης από τη σημερινή αποστολή στο «Σουκρού Σαράτσογλου» (22.00). Στη σημερινή μάχη δεν θα δώσει το «παρών» ο Ούγγρος εξτρέμ Άνταμ Γκιούρτσο που αποκόμισε μικροτραυματισμό στην τελευταία προπόνηση.