Βαλμπουενά: «Υπερήφανος για τα 700 ματς, νίκη για να αλλάξουμε την εικόνα»

Ο Ματιέ Βαλμπουενά μίλησε για τον αγώνα του Ολυμπιακού με την Καραμπάγκ και το δικό του μεγάλο ρεκόρ των 700 αγώνων. 

Βαλμπουενά: «Υπερήφανος για τα 700 ματς, νίκη για να αλλάξουμε την εικόνα»

Ο Ματιέ Βαλμπουενά εκπροσώπησε τους παίκτες του Ολυμπιακού στη συνέντευξη Τύπου για τον αγώνα με την Καραμπάγκ και αναφέρθηκε επίσης στο μεγάλο ρεκόρ των 700 αγώνων στην καριέρα του εφόσον αγωνιστεί στο ματς της Πέμπτης (6/10). Ο Γάλλος άσος έχει ήδη 699 αγώνες με τους συλλόγους του και την Εθνική της χώρας του.

Για αυτό το ρεκόρ: «Το ποδόσφαιρο είναι το πιο σημαντικό πράγμα στην καριέρα μου. Ξεκινάω ένα νέο κύκλο με τον Μίτσελ, όποτε συμπληρώσω τα 700 παιχνίδια - είτε αύριο είτε όποτε παίξω - θέλω να κερδίσουμε αύριο. Είμαστε ανυπόμονοι, θέλουμε το παιχνίδι, είναι πολύ σημαντικό για εμάς. Είμαι περήφανος για τους αριθμούς, το πιο σπουδαίο είναι να νικήσουμε».

Για τις αλλαγές με τον Μίτσελ και στην Ευρώπη μετά τη νίκη στο πρωτάθλημα: «Δεν ξεκινήσαμε καλά τη χρονιά, αλλάξαμε δύο προπονητές και έχουμε κακά αποτελέσματα σε Ευρώπη και Ελλάδα. Έγινε μια νέα αρχή με έναν πολύ έμπειρο προπονητή που ξέρει καλά τι σημαίνει ο σύλλογος. Έχει ιδέες που θέλει να μεταδώσει σε εμάς στους παλιότερους και στους πιο νέους, αλλά εξαρτάται απόκλειστικά από εμάς. Πρέπει οι παίκτες να δείξουμε ότι μπορούμε καλύτερα, να παίξουμε για την ιστορία αυτού του συλλόγου. να αλλάξουμε την εικόνα και στην Ευρώπη όπως κάναμε και στο πρώτο ματς του Μίτσελ στο πρωτάθλημα».

Για την αλλαγή ψυχολογίας: «Ήταν δεδομένο ότι έπρεπε να αλλάξουμε μετά την ήττα από τον Άρη. Κάναμε καλό ματς με τον Ατρόμητο, αλλά έχουμε μεγάλο περιθώριο βελτίωσης. Πρέπει να αποδείξουμε ότι μπορούμε και στην Ευρώπη, με μια νέα αρχή. Να συνεχίσουμε αυτή την καλή αρχή με το νέο προπονητή. Δυστυχώς δεν θα είναι ανοιχτή η Θύρα 7, αλλά το γήπεδο θα είναι γεμάτο και πρέπει να κάνουμε το παν για να μείνουμε ζωντανοί στην Ευρώπη και να αλλάξουμε την κατάσταση».