Ολυμπιακός: Το σενάριο για «τριάδα» πίσω

Στην πρώτη θητεία του Μίτσελ στον Ολυμπιακό δεν είχαμε δει ποτέ ένα σχήμα με τριάδα στην άμυνα. Στις επόμενες ομάδες του, όπως π.χ. στη Χετάφε, ο Ισπανός τεχνικός είχε πειραματιστεί και χρησιμοποιούσε σχήματα με τρεις στόπερ.

Ολυμπιακός: Το σενάριο για «τριάδα» πίσω

Από χθες κυκλοφορεί ευρέως μία φημολογία ότι μπορεί να δούμε στο αυριανό ματς ένα σύστημα με τριάδα πίσω. Δηλαδή να βάλει τους Σωκράτη και Σισέ, οι οποίοι θα έχουν δίπλα τους ως τρίτο στόπερ τον Βρσάλικο.

Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο ο Άβιλα θα περάσει φυσικά στο δεξί άκρο της άμυνας και ο Ρέαμπτσιουκ στο αριστερό. Η Καραμπάγκ είναι μία ομάδα που βγάζει αυτοματισμούς μπροστά, που έχει μία καλή επιθετική γραμμή, που δείχνει να έχει χημεία μεσοεπιθετικά και ότι είναι ικανή να βρει χώρους στην αντίπαλη περιοχή.

Κυκλοφορεί λοιπόν το σενάριο ότι ο Μίτσελ για να θωρακίσει ακόμα περισσότερο την ανασταλτική λειτουργία της ομάδας του έχει στο μυαλό του ακόμα και το ενδεχόμενο να πάει με τρεις πίσω.

Ας περιμένουμε τη σημερινή προπόνηση ή το αυριανό χαλάρωμα για να ξεκαθαρίσει το τοπίο, γιατί χθες ο Ισπανός τεχνικός δεν άφησε πολλά περιθώρια για να καταλάβουμε στο 100% αν σκοπεύει να προχωρήσει σε αλλαγή στον σχηματισμό της άμυνας ή να πάει στην κλασική συνταγή που είδαμε με τον Ατρόμητο: με τον Βρσάλικο και τον Όλεγκ στα δύο άκρα και τους Σισέ - Παπασταθόπουλο στο κέντρο της άμυνας.

Αναλυτικό ρεπορτάζ στην έντυπη έκδοση του ΦΩΤΟΣ