Αντίπαλοι Ολυμπιακού στο Europa League: Ντουντελάνζ, πρωτάρα ανάμεσα στα... θηρία!

Ποια είναι η ομάδα του Λουξεμβούργου που συμμετέχει για πρώτη φορά σε ομίλους Europa League. 

Αντίπαλοι Ολυμπιακού στο Europa League: Ντουντελάνζ, πρωτάρα ανάμεσα στα... θηρία!

Η F91 Ντουντελάνζ είναι ιδιαίτερη περίπτωση. Πρόκειται για μια ομάδα που ιδρύθηκε μόλις το 1991 από τις Alliance Dudelange, Stade Dudelange και US Dudelange.

H ομάδα του Λουξεμβούργου απέκλεισε την ρουμανική Κλουζ και βρέθηκε για πρώτη φόρα στην ιστορία της σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Σημειώνεται ότι είναι η μοναδική ομάδα στη χώρα που έχει πετύχει κάτι τέτοιο.

Η έδρα της είναι το γήπεδο Stade Jos Nosbaum χωρητικότητας 2558 θεατών.

Είναι πολυνίκης της Ντιβιζιόν Νασιονάλ (του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου του Λουξεμβούργου) έχοντας κατακτήσει 13 τίτλους. Έχει πανηγυρίσει ακόμα 7 Κύπελλα Λουξεμβούργου.

Η Πόλη

Η ομώνυμη πόλη βρίσκεται κοντά στα σύνορα με Γαλλία και αριθμεί περίπου 20.000 κατοίκους. Πρόκειται για μαι βιομηχανική πόλη η οποία αποτελεί και την τρίτη πολυπληθέστερη πόλη του Λουξεμβούργου.

F91 Ντουντελάνζ

Ίδρυση:1991

Προπονητής: Ντίνο Τόπμελερ

Έδρα: Stade Jos Nosbaum

Ρόστερ

Τερματοφύλακες: Εσπόσιτο, Φρίσινγκ

Αμυντικοί: Μπίσεβατς, Μαλγκέτ, Σχνελ, Πρέμπεχ, Μελίς, Γκονσάλβες, Ελ Χρίτι, Σκεντέροβιτς

Μέσοι: Κρούσκα, Πόκαρ, Σιναμί, Στολζ, Κλεμέντ, Γιένσεν, Ντα Κρουζ, Γιορντάνοφ

Επιθετικοί: Στουμπφ, Άγκονιτς, Πέρεζ, Τουρπέλ

Το Αστέρι: Ο καλύτερος παίκτης της Ντουντελάνζ είναι ο Νταβίντ Τουρπέλ. Ο 25χρονος επιθετικός από το Λουξεμβούργο, πέρσι σημείωσε 27 γκολ έχοντας και 10 ασίστ, ενώ μοίρασε και 10 ασίστ.

Η καλύτερη μεταγραφή: Ξεχώρισε η απόκτηση του ο Μίλαν Μπίσεβατς. Ο 35χρονος Σέρβος αμυντικός μπορεί να είναι μεγάλος σε ηλικία αλλά έχει πλούσιο βιογραφικό με παρουσία σε ομάδες όπως η Λάτσιο και η Λυών.