Αντίπαλοι Ολυμπιακού στο Europa League: Αυτή είναι η Μπέτις

Το ρόστερ, η μεγάλη μεταγραφή, ο προπονητής και το γήπεδο στο οποίο θα βρεθεί ο Ολυμπιακός 

Αντίπαλοι Ολυμπιακού στο Europa League: Αυτή είναι η Μπέτις

Η Ρεάλ Μπέτις είναι η ομάδα από το τρίτο γκρουπ δυναμικότητας που μετέχει στον όμιλο του Ολυμπιακού στο Europa League μαζί με τη Μίλαν και τη Ντούντελανζ.

Ιδρύθηκε το 1907 με χρώματα το πράσινο και το άσπρο. Το πρώτο σωματείο που ιδρύθηκε στην Σεβίλη ήταν η ΦΚ Μπέτις (Betis FC) το 1905. Το όνομά της προέρχεται από το Μπεάτικα (Beatica) το Ρωμαϊκό όνομα της Ανδαλουσίας. Η Μπέτις το 1914 συγχωνεύτηκε με την Σεβίλη Μπαλομπί (Sevilla Balompie), η οποία ήταν η ομάδα του πολυτεχνείου της πόλης (Escuela Politecnica on Calle de Cervantes) με έτος ίδρυσης το 1907.

Έχει κατακτήσει ένα πρωτάθλημα και δύο κύπελλα Ισπανίας. Πέρυσι τερμάτισε έκτη στη βαθμολογία

Το γήπεδο

Έδρα τις Μπέτις είναι το Estadio Benito Villamarín με χωρητικότητα 60.721 θεατές.

Η μεγάλη μεταγραφή

Σύμφωνα με πληροφορίες, έτοιμη να ολοκληρώσει μια σπουδαία μεταγραφή είναι η Μπέτις. Η ομάδα της Σεβίλλης ήρθε σε συμφωνία με την Παρί Σεν Ζερμέν για τον δανεισμό του Τζιοβάνι Λο Σέλσο.

Ο Αργεντινός διεθνής έφτασε στην ισπανική πόλη όπου τον περίμενε ο Λορένσο Σέρα Φερέρ για να περάσει από ιατρικές εξετάσεις και στη συνέχεια να υπογράψει.

Το πάρε δώσε

Ήρθαν: Γουίλιαμ Καρβάλιο (Σπόρτινγκ Λισαβόνας), Σίντνεϊ (Λα Κορούνια), Μπαραγκάν (Μίντλεσμπρο), Ινούι (Εϊμπάρ), Λόπες (Εσπανιόλ), Ρόμπλες (Έβερτον), Κανάλες (Σοσιεδάδ), Λο Σέλσο (ΠΣΖ)

Έφυγαν: Ρουίς (Νάπολι), Πετσέλα (Φιορεντίνα), Ντουρμίσι (Λάτσιο), Αντάν (Ατλέτικο Μαδρίτης), Χιμένες (Λα Κορούνια), Ρούμπεν Κάστρο (Λας Πάλμας), Καμαράσα (Κάρντιφ), Τόσκα (ΠΑΟΚ), Κάμπελ (Φροσινόνε)

ΤΙ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ Η ΜΠΕΤΙΣ

Η ομάδα της Ανδαλουσίας έχει ξεκινήσει πολύ άσχημα τις υποχρεώσεις στο ισπανικό πρωτάθλημα. Συγκεκριμένα η Μπέτις στην πρεμιέρα της La Liga ηττήθηκε εντός έδρας με σκορ 3-0 από τη Λεβάντε, ενώ απέσπασε λευκή ισοπαλία εκτός έδρας από την Αλαβές. Το επόμενο παιχνίδι της η Μπέτις θα το δώσει την Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου και πρόκειται για το τοπικό ντέρμπι με τη Σεβίλλη.

Όσον αφορά στα φιλικά της παιχνίδι η ομάδα της Ανδαλουσίας κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας έπαιξε τα εξής ματς:

Μπέτις-Νότιγχαμ Φόρεστ 1-0 (14/7)

Μπέτις-Μπράγκα 1-1 (18/7)

Μαρσέιγ-Μπέτις 2-3 (25/7)

Μπέτις-Λιλ 2-2 (28/7)

Μπόρνμουθ-Μπέτις 0-2 (3/8)

Κάρντιφ-Μπέτις 1-2 (4/8)

Φροζινόνε-Μπέτις 1-3 (9/8)

Μπέτις-Λας Πάλμας 4-0 (11/8)

Ο προπονητής

Τεχνικός της Μπέτις είναι Ενρίκε Κίκε Σετιέν Σόλαρ. Γεννημένος στις 27 Σεπτεμβρίου 1958, ο Ισπανός τεχνικός υπήρξε ποδοσφαιριστής της Ρασίνγκ Σαντατέρ, της Ατλέτικο Μαδρίτης, της Λογκρονές και της Λαβάντε ενώ φόρεσε τρεις φορές τη φανέλα της Εθνικής Ισπανίας.

Ως προπονητής έχει εργαστεί σε Ρασίνγκ Σαντατέρ, Πολιδεπορτίβο Εχίδο, Εθνική Γουινέας, Λογκρονές, Λούγκο και Λασ Πάλμας. Βρίσκεται στον πάγκο της Μπέτις από τις 26 Μαΐου 2017.

Το ρόστερ:

Τερματοφύλακες

Γιόελ Ρόμπλες
Πάου Λόπες

Αμυντικοί

Αϊσά Μαντί
Αντόνιο Μπαραγάν
Ζουχάιρ Φεντάλ
Μαρκ Μπάρτρα
Ράφα Ναβάρο
Σίντνεϊ

Μέσοι

Αντρές Γκουαρδάδο
Γουίλιαμ Καρβάλιο
Ματίας Ναχουέλ
Ντάρκο Μπράσανατς
Εϊάν Μπουντεμπούζ
Σέρχιο Κανάλες
Χάβι Γκαρθία
Χοακίν

Επιθετικοί

Άλεξ Αλεγρία
Κρίστιαν Τέγιο
Λορέν Μορόν
Σέρχιο Λεόν
Φράνσις Γκερέρο

Προπονητής: Κίκε Σετιέν