Κέρδισε περισσότερα από την πρόκριση!

Κι όμως ο Ολυμπιακός κέρδισε περισσότερα πράγματα από μία είσοδο στους ομίλους του Europa League με το χθεσινό 1-1 επί της Μπέρνλι.

Κέρδισε περισσότερα από την πρόκριση!

Προφανώς και η πρόκριση στους ομίλους του Europa League είναι ένα τεράστιο κέρδος για τον Ολυμπιακό. Όχι μόνο σε χρηματικό επίπεδο (άλλωστε τα χρήματα του Europa League δεν έχουν καμία σχέση με του Champions League), αλλά κυρίως σε αγωνιστικό και... εξωαγωνιστικό.

Πρώτα απ' όλα η ομάδα συνεχίζει με ηρεμία την πορεία της στη σεζόν. Αυτό είναι το πρώτο μεγάλο κέρδος. Ένας αποκλεισμός σίγουρα θα καθόταν “βαρύς” και ενδεχομένως να χρειαζόταν χρόνος για να ξεπεραστεί το σοκ.

Το δεύτερο μεγαλύτερο κέρδος είναι ότι ο Ολυμπιακός έχει μέταλλο! Ξέρει να διαχειρίζεται καταστάσεις, όσο δύσκολες κι αν είναι. Οι “ερυθρόλευκοι” στην Μπέρνλι αντιμετώπισαν αρκετές επικίνδυνες καταστάσεις και ανταπεξήλθαν.

Το σημαντικό είναι ότι δεν πανικοβλήθηκαν. Κι αυτό, γιατί ακόμη και οι φάσεις που δημιούργησε η Μπέρνλι για γκολ, δεν ήταν απόρροια πανικού του Ολυμπιακού. Ήταν απόρροια του βαθμού ετοιμότητας των Άγγλων. Μην ξεχνάμε ότι η Μπέρνλι ξεκίνησε νωρίς-νωρίς την προετοιμασία της και τις επίσημες υποχρεώσεις της από τις 26 Ιουλίου. Να θυμίσουμε ότι οι Πειραιώτες ξεκίνησαν στις 9 Αυγούστου.

Ξέρετε πόσο σημαντικό διάστημα είναι αυτό το 15νθήμερο για μία ομάδα; Είναι δύο εβδομάδες καλύτερα προετοιμασμένη η Μπέρνλι και κυρίως με περισσότερα παιχνίδια στα πόδια της.

Λογικό να εμφανιστεί χθες στο “Turf Moor” μία Μπέρνλι πιο επιθετική, πιο ορμητική, πιο πεισμωμένη. Μην ξεχνάμε ότι έπαιζε μπροστά στο κοινό της.

Ο Ολυμπιακός λοιπόν έβγαλε αντίδραση, έστω κι αν χρειάστηκε και λίγη δόση τύχης, αλλά και κάποια επιπόλαια τελειώματα των Άγγλων. Αυτό που θα πρέπει να κρατήσουμε είναι ότι ο φετινός Ολυμπιακός δεν πρόκειται να παρατήσει κανένα παιχνίδι και είναι κάτι που το έδειξε στο 100% στο Νησί.

Η ομάδα ακόμη έχει δρόμο μπροστά της και με όλα όσα έχουμε δει φαίνεται ότι από βδομάδα σε βδομάδα θα παρουσιάζεται ολοένα και πιο βελτιωμένη, ώστε γύρω στα τέλη Σεπτέμβρη με αρχές Οκτώβρη να έχουμε όλοι μας μία ολοκληρωμένη εικόνα για την ομάδα που φτιάχνει ο Μαρτίνς.

Και για να μην το ξεχάσουμε, το σημαντικότερο είναι ότι ακόμη δεν έχουμε δει τις τελευταίες μεταγραφές. Σήμερα περιμένουμε τις ανακοινώσεις για τον Τουρέ, τον Βραζιλιάνο εξτρέμ της Τσέλσι Λούκας Πιαζόν και τον πορτιέρε Ζοζέ Σα της Πόρτο.

Και μετά τη διακοπή την πλήρη ενσωμάτωση των “νεοσύλλεκτων” (Νάτχο, Γκιγιέρμε, Χασάν, Τοροσίδη, Μεριά).

Χωρίς όλους αυτούς ουσιαστικά ο Ολυμπιακός ξεπέρασε το εμπόδιο της Μπέρνλι που έχει το τριπλάσιο μπάτζετ από τους Πειραιώτες. Πώς λοιπόν να μην τρίβουν τα χέρια τους στο λιμάνι και να υποστηρίζουν ότι τα κέρδη ήταν πολλά περισσότερα από μία πρόκριση; Η ομάδα βγάζει υγεία και αισιόδοξα μηνύματα χωρίς να έχει παρουσιάσει ακόμη όλα τα μεγάλα της όπλα.