Μαρτίνς: «Μυστικό η δουλειά και η αφοσίωση»

Ο Πορτογάλος τεχνικός ήταν απόλυτα ικανοποιημένος από το γεγονός πως η ομάδα του Πειραιά πήρε την πρόκριση στους ομίλους.

Μαρτίνς: «Μυστικό η δουλειά και η αφοσίωση»

Ανακουφισμένος ήταν μετά το τέλος της αναμέτρησης με τη Μπέρνλι ο Πέδρο Μαρτίνς. Ο Πορτογάλος τεχνικός είδε την ομάδα του να παίρνει την πρόκριση στους ομίλους του Europa League γεγονός που τον χαροποιεί ιδιαίτερα και τόνισε πως η Μπέρνλι είναι μία ομάδα που έχει φοβερή εξέλιξη τα τελευταία χρόνια.

Αναλυτικά όλα όσα δήλωσε ο Πέδρο Μαρτίνς στη συνέντευξη Τύπου…

Θα θέλαμε να μας πείτε πώς βιώσατε όλο αυτό το διάστημα εώς τώρα που πήρε ο Ολυμπιακός την πρόκριση. Σήμερα αντέξατε στην πίεση, αλλά πήρατε μία μεγάλη πρόκριση. Ο πρώτος στόχος επετεύχθη.

Πολύ ευτυχισμένος. Παίξαμε ένα δύσκολο ματς. Η Μπέρνλι είναι πολύ δυνατή. Μας δημιούργησε πολλές δυσκολίες. Από αυτή την άποψη μπορούμε να πούμε ότι μας πίεσε, αλλά από την άποψη των σουτ και των τελικών προσπαθειών ήταν πιο ισορροπημένα τα πράγματα. Η πρόκριση δουλεύτηκε πολύ. Έχουμε πολλούς στόχους ακόμη μπροστά μας. Παίξαμε απέναντι σε μία ομάδα που είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Από πέρσι εώς φέτος η Μπέρλι έχει δείξει ότι έχει μεγάλη εξέλιξη. Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από τη δουλειά που κάναμε εώς τώρα.

Τι θέλετε να κρατήσετε από την αγωνιστική εικόνα του Ολυμπιακού και τι δεν θα θέλατε να ξαναδείτε;

Το αγωνιστικό πνεύμα και η αφοσίωση και η ομαδικότητα μού άρεσαν σήμερα. Και από τους παίκτες που αγωνίστηκαν, αλλά και από αυτούς που έμειναν έξω. Είναι κάτι που πρέπει να αναφερθώ και μου αρέσει που το έχουμε. Κάτι το οποίο δεν μου άρεσε είναι ότι ναι μεν μπήκαμε καλά στα πρώτα 10 λεπτά, αλλά ήθελα να δω αυτή την εικόνα για περισσότερη ώρα. Δεν είναι φυσιολογικό όταν παίζεις κόντρα σε μία τέτοια ομάδα να έχεις τον απόλυτο έλεγχο, αλλά μπορούσαμε περισσότερο έλεγχο. Είχαμε ευκαιρίες, θα μπορούσαμε κι άλλα γκολ, είχε και η Μπέρνλι τις ευκαιρίες της.

Θα μας πείτε το μυστικό αυτών των προκρίσεων με πολλά νέα πρόσωπα και νέο προπονητή; Μπορείτε να μας εκμυστηρευτείτε τι είπατε στους παίκτες μετά το ματς;

Το μυστικό είναι η αφοσίωση, η πολλή δουλειά και το ότι τα δίνει όλα ο κόσμος μέσα σε αυτόν τον σύλλογο. Υπάρχει πολύ καλή δομή και οργάνωση του συλλόγου. Είναι και οι καλοί χαρακτήρες των παικτών. Είχαμε όλοι μας υποσχεθεί να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να πετύχουμε. Καθένας από την πλευρά του, οι παίκτες, είναι αυτοί που έκαναν τη δουλειά με την αυτοπεποίθηση και την αφοσίωση να φέρουν το αποτέλεσμα. Αυτό που είπα στα αποδυτήρια δεν είναι κάτι που λέγεται σήμερα, αλλά κάθε μέρα. Το σημερινό αποτέλεσμα μπορεί να εκφραστεί μόνο με λόγια χαράς.

Έχετε να μας πείτε κάτι για τον Γιάγια Τουρέ;

Δεν είναι η ώρα να μιλήσουμε για αυτό.