Τα έσοδα του Ολυμπιακού από τη συμμετοχή του στους ομίλους του Europa League

Εκτός από την συμμετοχή τους στους ομίλους του θεσμού, οι «ερυθρόλευκοι» εξασφάλισαν και σημαντικά έσοδα.
 

Τα έσοδα του Ολυμπιακού από τη συμμετοχή του στους ομίλους του Europa League

Οι Πειραιώτες θα βάλουν στο «πορτοφόλι» τους 2.9 εκατομμύρια ευρώ για τη συμμετοχή τους στην τελική φάση του Europa League. Αντίθετα η Μπέρνλι η οποία αποκλείστηκε θα εισπράξει μόλις 300.000 ευρώ.

Europa League

-Όλες οι ομάδες που συμμετείχαν στον 1ο προκριματικό γύρο της διοργάνωσης, θα πάρουν από 240.000 ευρώ, όλες οι ομάδες συμμετείχαν στο 2ο προκριματικό γύρο θα πάρουν από 260.000 ευρώ και όλες οι ομάδες που συμμετείχαν στον 3ο προκριματικό γύρο, θα πάρουν από 280.000 ευρώ.

-Οι ομάδες που αγωνίζονται στα play-offs και θα αποκλειστούν στη φάση αυτή, θα πάρουν από 300.000 ευρώ.

-Καμία πληρωμή δεν θα πραγματοποιηθεί στις ομάδες που θα προκριθούν από τα play-off, καθώς οι εμπλεκόμενοι σύλλογοι θα επωφεληθούν από την συμμετοχή τους στους ομίλους του Europa League.

-Η κάθε μια από τις 48 ομάδες που θα συμμετάσχει στους ομίλους του Europa League θα πάρει 2,92 εκατομμύρια ευρώ.

-Στους ομίλους του Europa League, η UEFA θα πληρώνει 570.000 ευρώ τη νίκη ενώ σε περίπτωση ισοπαλίας, οι ομάδες θα παίρνουν από 190.000 ευρώ.

-Οι ομάδες που θα προκριθούν στη φάση των «32» ως πρώτες από τον όμιλο τους, θα πάρουν από 1 εκατομμύριο ευρώ μπόνους πρόκρισης και οι ομάδες που θα προκριθούν ως δεύτερες, από 500.000 ευρώ.

-Επιπλέον, οι 32 ομάδες που θα προκριθούν από τους ομίλους θα πάρουν από 500.000 ευρώ, οι ομάδες που θα προκριθούν στη φάση των «16» από 1.1 εκατομμύρια ευρώ, οι ομάδες που θα προκριθούν στην προημιτελική φάση από 1,5 εκ. ευρώ και οι ομάδες που θα αγωνιστούν στα ημιτελικά, από 2,4 εκ. ευρώ.

-Η ομάδα που θα κατακτήσει το Europa League θα πάρει 8.5 εκατομμύρια ευρώ και η φιναλίστ 4,5 εκ. ευρω.

*Στα πιο πάνω ποσά, δεν υπολογίζεται το market pool, δηλαδή το μερίδιο που αναλογεί σε κάθε ομάδα από τις διαφημίσεις και τα τηλεοπτικά δικαιώματα.