ΜΠΕΡΝΛΙ, ΑΠΟΣΤΟΛΗ: Στην κόντρα σαν την «κόμπρα» ο Ολυμπιακός!

Η Μπέρνλι αναμένεται να ανεβάσει περισσότερο τις γραμμές της συγκριτικά με το ματς του Καραϊσκάκη και οι «ερυθρόλευκοι» θα κοιτάξουν να εκμεταλλευτούν τις αντεπιθέσεις τους.

ΜΠΕΡΝΛΙ, ΑΠΟΣΤΟΛΗ: Στην κόντρα σαν την «κόμπρα» ο Ολυμπιακός!

Δεν είναι τόσο αργή ομάδα η Μπέρνλι όσο παρουσιάζεται. Τα δύο άκρα της για παράδειγμα στην άμυνα, δεν είναι ποδοσφαιριστές που στερούνται ταχύτητας. Τόσο ο Μπάρντσλεϊ από τα δεξιά, όσο και ο Γουόρντ ή ο Τέιλορ από τα αριστερά, δεν είναι μπακ που πιάνονται κορόιδο εύκολα.

Ο Πέδρο Μαρτίνς περιμένει μία Μπέρνλι που θα κοιτάξει να επιβάλει τον ρυθμό της από το ξεκίνημα. Θα κοιτάξει να πάρει μέτρα στο γήπεδο και κατά συνέπεια, επειδή κυνηγάει το 2-0, θα ανεβάσει και τις γραμμές της.

Τι σημαίνει αυτό; Ότι η άμυνά της θα ανέβει αναγκαστικά ψηλά για να μην έχουν μακρινές αποστάσεις οι γραμμές.

Σε παιχνίδια που κυνηγούσε το γκολ, όπως για παράδειγμα με την Γουότφορντ (1-3), είχε παρατηρηθεί το φαινόμενο η άμυνα της Μπέρνλι να βρίσκεται στα όρια της μεσαίας γραμμής.

Ο Μαρτίνς λοιπόν θέλει να εκμεταλλευτεί την ταχύτητα του Φορτούνη, του Ποντένσε, του Γκερέρο και του Λάζαρου. Θα κοιτάξει να “χτυπήσει” σαν κόμπρα στην... κόντρα!

Και ειδικά όσο θα περνάει ο χρόνος και η Μπέρνλι δεν θα βρίσκει το δρόμο προς τα δίχτυα, θα αποκτάει μεγαλύτερο εκνευρισμό το αγγλικό σύνολο και ενδεχομένως κάπου να χάσει το μυαλό του. Άλλωστε, στα τελευταία ματς η Μπέρνλι έχει δείξει ότι όταν εκνευρίζεται και δεν της βγαίνει το παιχνίδι, κάνει αρκετές γκάφες που αποδεικνύονται καταστροφικές.

Δεν είναι φυσικά μόνο ο συγκεκριμένος τομέας που θα κοιτάξουν οι “ερυθρόλευκοι” να προκαλέσουν προβλήματα στους Άγγλους. Και στις στατικές φάσεις έχουν παρουσιάσει αδυναμίες όταν αμύνονται, κάτι που εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο ο Ολυμπιακός στο 3-1 του πρώτου ματς.