Κορμπεράν: «Όταν δεν κερδίζουμε η πίεση είναι μεγάλη»

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Κάρλος Κορμπεράν υπογράμμισε ότι η πίεση είναι μεγάλη όταν δεν κερδίζει η ομάδα

Κορμπεράν: «Όταν δεν κερδίζουμε η πίεση είναι μεγάλη»


Στη συνέντευξη Τύπου ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Κάρλος Κορμπεράν τόνισε τα εξής:

Ποιο είναι το πιο δύσκολο κομμάτι από τότε που ανέλαβε τον Ολυμπιακό;

«Προφανώς όλοι έχουμε δει ότι η ομάδα μας ήταν κατώτερη του αντιπάλου σε όλα τα επίπεδα και ο αντίπαλος σε όλο το ματς κατάφερε να μας επιβληθεί. Όταν κάτι τέτοιο συμβαίνει την ευθύνη την αναλαμβάνει ο προπονητής γιατί εκείνος έχει την ευθύνη να βρει λύσεις να αποδώσει η ομάδα όπως πρέπει. Επομένως η Φράιμπουργκ ήταν ανώτερη από εμάς και η ήττα μας ήταν δίκαιο αποτέλεσμα γιατί ήταν ανώτερη και εμείς δεν ανταποκριθήκαμε όπως έπρεπε για να γυρίσουμε το παιχνίδι. Έχουμε αποδώσει κατώτερα από τις απαιτήσεις του παιχνιδιού, του κλαμπ και του κόσμου μας και φυσικά λαμβάνω την ευθύνη για όλα αυτά».


Είδαμε τον Ολυμπιακό και στη Γαλλία και με τη Φράιμπουργκ να περιμένει τον αντίπαλο στο δικό του μισό του γήπεδο. Γιατί συμβαίνει αυτό, είναι θέμα ψυχολογίας;

«Όχι έχει να κάνει με το πώς μπορείς να επιβληθείς στον αντίπαλο. Εμείς δεν μπορούμε να κερδίσουμε μονομαχίες και στα δύο παιχνίδια. Η ομάδα δεν έχει σπάσει την προσπάθεια των αντιπάλων. Όταν προσπαθούμε να βγούμε μπροστά κινδυνεύουμε. Και όταν είναι να αμυνθούμε δεν μπορούμε να σταματήσουμε τον αντίπαλο μας. Και αυτό έχει να κάνει με το ότι δεν κερδίζουμε τις μονομαχίες απέναντι στον αντίπαλο μας. Επομένως όλα αυτά έχουν να κάνουν με το ότι ο αντίπαλος ήταν ανώτερος από εμάς. Και στις δύο στημένες φάσεις υπήρχε αποδιοργάνωση και σε αυτό το επίπεδο δεν μας επιτρέπεται να κάνεις το λάθος».


Θα θέλαμε να μας σχολιάσετε τη συνέχεια στον όμιλο με τον Ολυμπιακό να έχει μηδέν βαθμούς και να έχει μπροστά του τα δύο παιχνίδι με την Καραμπάγκ. Επίσης την Κυριακή ο Ολυμπιακός έχει ένα πολύ κρίσιμο παιχνίδι με τον Άρη ο ίδιος αισθάνεται μεγαλύτερη πίεση μετά τα τελευταία αποτελέσματα;

«Αν μιλήσουμε για το Γιουρόπα Λιγκ είμαστε η ομάδα που δεν έχει βαθμούς και αν θέλουμε να το καταφέρουμε στα επόμενα παιχνίδια θα πρέπει η απόδοση μας να είναι πολύ ανώτερη. Όσο για το παιχνίδι της Κυριακής είναι πολύ σημαντικό για εμάς. Στα προηγούμενα δύο δεν έχουμε καταφέρει να πάρουμε βαθμούς. Και φυσικά για εμάς είναι σημαντικό να πάρουμε βαθμούς σε αυτό το παιχνίδι. Από τότε που ήρθα στον Ολυμπιακό δεν σταμάτησα να αισθάνομαι την απαίτηση να κερδίζει ο σύλλογος. Όταν ο σύλλογος δεν κερδίζει η πίεση είναι μεγάλη. Η πίεση είναι ίδια σε όλα τα παιχνίδια γιατί είμαστε υποχρεωμένοι να κερδίζουμε και φυσικά όταν ο αντίπαλος είναι ο Άρης».