ΜΠΕΡΝΛΙ-ΑΠΟΣΤΟΛΗ, Μαρτίνς: «Όχι, δεν είμαστε φαβορί»

Ο Πορτογάλος τεχνικός μίλησε για την αυριανή “μάχη” του Ολυμπιακού στο «Turf Moor» του Μπέρνλι. Απέφυγε να απαντήσει για τον Γιάγια Τουρέ.

ΜΠΕΡΝΛΙ-ΑΠΟΣΤΟΛΗ, Μαρτίνς: «Όχι, δεν είμαστε φαβορί»

Ο Πέδρο Μαρτίνς «απάντησε» στον Σον Ντάις που είπε ότι ο Ολυμπιακός είναι το φαβορί. Συν τοις άλλοις ντρίμπλαρε όταν ρωτήθηκε για τις σοβαρές πιθανότητες να ντυθεί στα ερυθρόλευκα ο Γιάγια Τουρέ.

Αναλυτικά:

Ο Ντάις είπε ότι είστε το φαβορί. Πώς το σχολιάζετε;

“Όχι, δεν το δέχομαι αυτό. Ξέρουμε πόσο καλή μπορεί να γίνει η Μπέρνλι στην έδρα της. Είναι μία ομάδα που κατέκτησε την 7η θέση πέρσι στην Πρέμιερ Λιγκ. Σίγουρα αυτό δεν το κατέκτησε χωρίς να είναι μία πολύ καλή ομάδα. Θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί, να έχουμε το ίδιο ανταγωνιστικό πνεύμα, να είμαστε δυνατοί. Εχουμε ένα πλεονέκτημα, αλλά η Μπέρνλι μέσα στην έδρα της θα προσπαθήσει να ανατρέψει το σκορ του πρώτου αγώνα και πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί για να μην χάσουμε το πλεονέκτημα. Θα παίξουμε απέναντι σε μία καλά οργανωμένη ομάδα. Είναι μία ομάδα που μπορεί να γίνει επικίνδυνη επιθετικά και πρέπει να είμαστε προσεκτικοί για να κάνουμε το παιχνίδι από την πλευρά μας και να πάρουμε την πρόκριση”.

Τι στοιχεία θέλετε να δείτε από την ομάδα σας; Η Μπέρνλι θα το πάει στη δύναμη, στη μονομαχία, στον αέρα.

Πιστεύω ότι η Μπέρνλι θα αλλάξει τον τρόπο παιχνιδιού της σε σχέση με το πρώτο ματς. Νομίζω ότι όπως στα τελευταία 10 λεπτά του πρώτου ημιχρόνου προσπάθησε να μας δημιουργήσει προβλήματα και αυτό θα κοιτάξει να κάνει από το πρώτο λεπτό. Ξέρουμε όλοι ότι είναι μία ομάδα πολύ δυνατή όσον αφορά στην επίθεση. Εμείς αυτό που θα κάνουμε είναι να μείνουμε πιστοί στη φιλοσοφία μας, δεν θα αλλάξουμε τίποτα. Φυσικά θα είναι ένα ματς με διαφορετική στρατηγική, όμως ,ο τρόπος φιλοσοφίας θα είναι ίδια για να αντιμετωπίσουμε την ομάδα μας που ξέρουμε πόσο καλή θα γίνει τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση.

Στην Αγγλία γράφεται για πιθανή επιστροφή του Γιάγια Τουρέ στον Ολυμπιακό. Έχετε να μας σχολιάσετε κάτι πάνω σε αυτό;

Θεωρητική η ερώτηση σας, γιατί είμαστε υποχρεωμένοι να συγκεντρωθούμε στο τι έχουμε τώρα, στους παίκτες που διαθέτουμε. Είμαι πολύ ικανοποιημένος από το ρόστερ που έχουμε. Είναι ένα πλήρες ρόστερ, που δούλεψε πολύ και μας έχει φέρει σ’ αυτό το σημείο. Είμαι ευχαριστημένος από τη δουλειά και τη βελτίωση και την εξέλιξη της ομάδας. Είμαι σίγουρος ότι έχουμε παίκτες που έχουν την ικανότητα να παίξουν στο βρετανικό πρωτάθλημα. Είναι ποιοτικοί, είναι ένα γκρουπ ενωμένο, δυνατό και δουλεύουμε με καλό τρόπο όλοι μαζί. Το λέω συνεχώς ότι είμαι πολύ ικανοποιημένος από την προσπάθεια των παιδιών, έχουν πολύ μεγάλο δέσιμο μεταξύ τους, είμαστε ένα δυνατό γκρουπ. Δίνει τις εγγυήσεις για να προχωρήσει. Δεν έχουμε κατακτήσει ακόμη τίποτα. Συγκεντρώνομαι σε αυτούς, έχουμε ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι αύριο. Δεν θέλω να πω κάτι για παίκτες που δεν έχουν έρθει ακόμη στην ομάδα.

Πώς σχολιάζετε την παρουσία περίπου 500 οπαδών του Ολυμπιακού στο γήπεδο;

Είναι προφανές ότι ο κόσμος είναι ευχαριστημένος από τη δουλειά που έχουμε κάνει και για αυτό είναι χαρούμενος από τα αποτελέσματα. Ο κόσμος μας στηρίζει. Εμείς θέλουμε ένα καλό παιχνίδι, να τον ευχαριστήσουμε, ξέρουμε ότι για πολλούς ήταν δύσκολο να έρθουν. Θέλουμε από την πλευρά μας ένα καλό αποτέλεσμα και μία πρόκριση σημαντική για εμάς και τον κόσμο. Να τονίσουμε ότι είναι πάντα σημαντική η βοήθεια γιατί από εκεί παίρνουμε δύναμη και την ενέργεια που χρειαζόμαστε για να πάρουμε τα καλά αποτελέσματα».