Ο Ολυμπιακός... παρουσιάζει το Μπέρνλι (pics)

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός παρουσίασε την αγγλική πόλη, όπου το βράδυ της Πέμπτης (30/8) οι «ερυθρόλευκοι» θα δώσουν τη μάχη της πρόκρισης στους ομίλους του Europa League.

Ο Ολυμπιακός... παρουσιάζει το Μπέρνλι (pics)

Με τίτλο «Η πόλη του Μπέρνλι» η ΠΑΕ Ολυμπιακός παρουσίασε την αγγλική πόλη στους φίλους της ομάδας με σχετική ανάρτηση στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου την Τετάρτη (29/8). Ας δούμε, λοιπόν, κάποια ενδιαφέροντα στοιχεία για την πόλη που θα φιλοξενήσει τους «ερυθρόλευκους» το βράδυ της Πέμπτης (30/8), στο πλαίσιο της μάχης του Ολυμπιακού για την πρόκριση στους ομίλους του Europa League απέναντι στην ομώνυμη τοπική ομάδα.

Η πόλη είναι χτισμένη στις εκβολές των ποταμών Μπρουν και Κάλντερ του Λάνκασαϊρ, 34 χιλιόμετρα μακριά από το Μάντσεστερ, 18 από το Μπλάκμπερν και 51 από το Πρέστον. Άρχισε να αναπτύσσεται κατά την μεσαιωνική περίοδο. Μέχρι τότε αποτελούταν από αγροικίες κι αρκετά δάση. Κατά τη βιομηχανική επανάσταση αποτέλεσε ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα βαμβακερών υφασμάτων, ενώ ο πληθυσμός της ανέρχεται στις 73.000 κατοίκους.

Από τα πιο σημαντικά αξιοθέατα είναι η εκκλησία του Αγίου Πέτρου που χρονολογείται από τον 15ο αιώνα και έχει χαρακτηριστεί ως διατηρητέα, ενώ στο Weaver’s Triangle, που βρίσκεται δυτικά της πόλης, μπορεί κανείς να δει πολλά βιομηχανικά κτήρια του 19ου αιώνα. Το Queen Street Mill, είναι μάλιστα, το μοναδικό σωζόμενο εργοστάσιο βαμβακερών υφασμάτων στον κόσμο.

Φυσικά ξεχωρίζει το Singing Ringing Tree, ένα τεχνητό δέντρο ύψους τριών μέτρων, φτιαγμένο από χάλυβα, το οποίο αξιοποιώντας τους ανέμους που πνέουν στην περιοχή, μπορεί να… τραγουδήσει. Ο ήχος που παράγεται μοιάζει πολύ με χορωδία.

Επιπλέον, κάποιος μπορεί να επισκεφτεί το Τάουνλι Χολ, το σπίτι της οικογένειας Τάουνλι που έπαιξε σημαντικό ρόλο στις επιστημονικές, τεχνολογικές, αλλά και θρησκευτικές εξελίξεις που έλαβαν χώρα μεταξύ 17ου και 18ου αιώνα.

Εκεί ο επισκέπτης μπορεί να βρει και το περίφημο Πάρκο Τάουνλι, ένα από τα ελάχιστα πάρκα ελαφιών από τον 15ο αιώνα. Άλλα σημαντικά πάρκα είναι τα Σκοτ Παρκ, Άιτενχιλ Παρκ και Θέρσμπι Γκάρντεν.

Τέλος, υπάρχουν κι αρκετά μέρη για διασκέδαση σε ολόκληρη την πόλη, για ποτό ή φαγητό.