Ολυμπιακός: Το 2-1, ο Αμπουμπακάρ και το... κακό συνήθειο

Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση, με τον Ολυμπιακό να δέχεται τέταρτο γκολ σε ευρωπαϊκό ματς στις καθυστερήσεις! Ακόμα και να μην το δεχόταν ή να σφυριζόταν φάουλ στον Αμπουμπακάρ πριν από το 2-1, η Ναντ διαισθανόταν ότι θα σκοράρει, όπως το διαισθάνονταν οι Σλόβαν, Μακάμπι και Απόλλων Λεμεσού.  Κι αυτό δεν είναι τιμητικό για τον πρωταθλητή Ελλάδας

Ολυμπιακός: Το 2-1, ο Αμπουμπακάρ και το... κακό συνήθειο

O Αμπουμπακάρ Καμαρά ήταν έξαλλος στο τέλος του ματς, λέγοντας στον διαιτητή ότι δευτερόλεπτα πριν από το νικητήριο γκολ της Ναντ, δέχτηκε αγκωνιά στο πρόσωπο και δεν δόθηκε πεντακάθαρο φάουλ. Μια φάση στην οποία στάθηκε και ο Κάρλος Κορμπεράν και πράγματι φαίνεται ότι ο Παλουά απλώνει το χέρι του και κάνει φάουλ.

Ο διαιτητής και το VAR δεν έδωσαν τίποτα, θεωρώντας προφανώς ότι δεν συνέβη το παραμικρό ( ή το VAR μπορεί να θεώρησε ότι αν έγινε φάουλ, έγινε αρκετά δευτερόλεπτα πριν από το γκολ και αφού είχε αλλάξει η φάση) και στο τέλος ήρθε το γκολ - μαχαιριά των Γάλλων, με αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός να μπει με το... αριστερό στο Γιουρόπα Λιγκ.

Ζήσαμε το «ίδιο έργο θεατές»... Ακόμα και να μην σκόραρε η Ναντ στο 90+3’ θα γράφαμε ακριβώς το ίδιο. Ακόμα και να ακύρωνε το γκολ των Γάλλων στο τέλος, ένας βαθμός της ισοπαλίας δεν θα έκρυβε το πρόβλημα κάτω από το χαλάκι. Ποιο ακριβώς; Το πρόβλημα της πίστης, της αυτοπεποίθησης και όπως παραδέχτηκε και ο Κορμπεράν το πρόβλημα της φυσικής κατάστασης ορισμένων παικτών που δεν έχουν κάνει προετοιμασία. Είδαμε μία Ναντ που το ένιωθε, το διαισθανόταν, το πίστευε ότι θα σκοράρει στο τέλος. Όπως ακριβώς συνέβη στην Χάιφα, στην Μπρατισλάβα και στη ρεβάνς με τον Απόλλωνα Λεμεσού στο Καραϊσκάκη.

Ένας Ολυμπιακός δίχως φαντασία και δημιουργία στο πρώτο ημίχρονο (σ.σ. με εξαίρεση τη φάση του Άβιλα), ένας Ολυμπιακός που ταλαιπωρήθηκε από τους Γάλλους στο πρώτο 45λεπτο, ένας Ολυμπιακός που πάτησε καλύτερα από το 46’ έως το 65’ ισοφαρίζοντας έστω και με έναν απίθανο τρόπο, αλλά και ένας Ολυμπιακός που πάλι στα τελευταία λεπτά έδωσε το δικαίωμα στη Ναντ να μπει στην περιοχή του και να περιμένει το μοιραίο. Έχει καταντήσει πλέον κουραστικό και πολύ προβλέψιμο.

Και να ξέρετε το εξής: Επειδή παρακολουθήσαμε το ματς από τα δημοσιογραφικά του «Μποζουάρ», η εντολή από τον Κορμπεράν δεν ήταν να γυρίσει πίσω ο Ολυμπιακός. Ο Ισπανός φώναζε και με χαρακτηριστικές κινήσεις των χεριών του προς τους παίκτες του, να μην κλείνονται πίσω. Δεν μπορούσαν όμως. Η πίεση της Ναντ ήταν ασφυκτική στο τέλος και πολύ απλά οι «ερυθρόλευκοι» έδειχναν ανήμποροι...

Προφανώς και δεν χάθηκε τίποτα στην Γαλλία σε ό,τι έχει να κάνει με το αν θα βρεθεί ο Ολυμπιακός στα νοκ άουτ ματς του Φεβρουαρίου ή του Μαρτίου. Προφανώς και ο Ολυμπιακός αν διορθωθεί, έχει τις πιθανότητές του για να προκριθεί στο Γιουρόπα και να μην κονταροχτυπηθεί με την Καραμπάχ για την πρόκριση στο Κόνφερενς. Αρκεί να μπουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα οι μεταγραφές σε αγωνιστικούς ρυθμούς, να κουμπώσουν στο σύνολο και ο Ολυμπιακός να βελτιωθεί συνολικά στο δημιουργικό κομμάτι και κυρίως να αποκτήσει αυτοπεποίθηση. Ακολουθεί ένα δύσκολο ματς με την Φράιμπουργκ που μοιάζει να είναι σε καλύτερη κατάσταση από τα «καναρίνια» της Γαλλίας. Και σίγουρα θα πρέπει ο Ολυμπιακός να μεταμορφωθεί θεαματικά προς το καλύτερο σε σχέση με τη Ναντ για να πάρει τη νίκη.