Ναντ-Ολυμπιακός 2-1: Πήγαινε γυρεύοντας και τιμωρήθηκε στο 90+3

Ο κακός Ολυμπιακός άγγιξε τον βαθμό στο παιχνίδι με τη Ναντ, αλλά το γκολ του Γκεσάν στο 90+3 χάρισε τη νίκη στη γαλλική ομάδα.

Ναντ-Ολυμπιακός 2-1: Πήγαινε γυρεύοντας και τιμωρήθηκε στο 90+3

Σε μία κακή του βραδιά ο Ολυμπιακός άγγιξε τον βαθμό, αλλά δεν άντεξε στις καθυστερήσεις. Η ομάδα του Πειραιά ηττήθηκε από τη Ναντ με 2-1 με τον Γκεσάν στο 90+3 να πετυχαίνει το νικητήριο τέρμα για την ομάδα του. Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν ισοφαρίσει με ανέλπιστο τρόπο στο 51', αλλά στη συνέχεια δεν μπόρεσαν να κρατήσουν αυτό το 1-1. Οι Πειραιώτες έχουν πολλά παράπονα για τη φάση του 2-1, διότι ζητούν φάουλ στον Αμπουμπακάρ πριν το γκολ.

Τελικά ο Ιν-Μπομ δεν τα κατάφερε να παίξει στο παιχνίδι με τη Ναντ με τον Κορμπεράν να παρατάσσει τον Ολυμπιακό με τρεις στόπερ τους Μανωλά, Σισέ και Ρέτσο. Μπουχαλάκης και Κούντε ήταν οι χαφ, με Μπιέλ, Μασούρα και Ουί-Τζο να συνθέτουν την τριπλέτα της επίθεσης. Από την άλλη ο Κομπουαρέ παρέταξε τη Ναντ έχοντας στην επίθεση τον Μοχάμεντ, τους Γκανογκό και Γκεσάν στα άκρα και τον Μπλας να κινείται πίσω του.

Τα «καναρίνια» έδειξαν τις διαθέσεις τους από το ξεκίνημα της αναμέτρησης, αφού πήραν τη μπάλα στα πόδια τους και έβγαλαν επιθετικότητα στο παιχνίδι τους. Ο Ολυμπιακός από το ξεκίνημα του ματς έδειξε μία διάθεση να περιμένει στο μισό γήπεδο για να χτυπήσει στην κόντρα. Η Ναντ με όπλο την ταχύτητα της και την πολύ καλή κυκλοφορία της μπάλα προκάλεσε προβλήματα από νωρίς. Ο Ρέαμπτσιουκ είχε σοβαρά θέματα με Γκεσάν και Άπια που έβγαιναν από την πλευρά του. Πολλά λάθη έκανε και ο Σισέ, ενώ η ομάδα του Πειραιά δυσκολευόταν να βγει στην επίθεση και να κρατήσει τη μπάλα.

Όσες φορές βρήκε χώρους για να το κάνει δεν είχε σωστές επιλογές. Ο Ολυμπιακός έδινε χώρο στη Ναντ και παράλληλα της έδινε και την κατοχή της μπάλας, ενώ έμοιαζε ακίνδυνος από τη μέση και μπροστά. Οι Πειραιώτες δεν μπορούσαν να αλλάξουν την εικόνα τους, ο Μπιέλ είχα χαθεί στα άκρα και στο 32' ήρθε το γκολ του Μοχάμεντ σε μία φάση που δεν λειτούργησε τίποτα σωστά και ο Ρέτσο κάλυπτε τον σκόρερ. Το 1-0 του πρώτου μέρους ήταν απόλυτα δίκαιο για τους Γάλλους με τον Ολυμπιακό να έχει πολλούς παίκτες σε κακή βραδιά και ειδικά τους Μπουχαλάκη, Κούντε.

Διαφορετική ήταν η εικόνα του Ολυμπιακού στο ξεκίνημα της επανάληψης. Ο Μπιέλ πήρε μπάλα στα πόδια του, πήρε πρωτοβουλίες και η ομάδα του Πειραιά πλησίασε περισσότερο στην περιοχή της γαλλικής ομάδας. Έδειχνε το συγκρότημα του Κορμπεράν χωρίς να ασκεί μεγάλη πίεση ότι είχε άλλη ψυχολογία και πατούσε πιο καλά στο γήπεδο. Τελικά στο 51' οι Πειραιώτες κατάφεραν να ισοφαρίσουν μετά από εξαιρετική εκτέλεση κόρνερ του Μπιέλ, ο Λαφόν έκανε κακή έξοδο, ο Μουτουσάμι αιφνιδιάστηκε και άθελα του έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.

Ο Ολυμπιακός μετά το 1-1 είχε ένα διάστημα που φάνηκε να έχει τη ψυχολογία με το μέρος του, ενώ η Ναντ τα είχε χαμένα. Όσο συμμετείχε στο ματς ο Μπιέλ οι Πειραιώτες έμεναν πάνω από το κέντρο και δεν απειλούνταν. Από το 70' και μετά, όμως, η Ναντ ανέβασε και πάλι στροφές και πίεσε τον Ολυμπιακό. Ήταν η ομάδα που είχε τη μπάλα στην κατοχή της και πίεζε. Σε εκείνο το διάστημα οι Πειραιώτες είδαν τον Βατσλίκ να κρατάει όρθια την ομάδα του, αλλά και το γκολ του Μοχάμεντ στο 82' να ακυρώνεται σωστά ως οφσάιντ. Ο Ολυμπιακός εκεί που φαινόταν πως θα πάρει το βαθμό δεν μπόρεσε να κρατήσει λίγο τη μπάλα στα πόδια του με αποτέλεσμα να ηττηθεί με 2-1 με γκολ του Γκεσάν στο 90+3.

Μικρογραφία

Ναντ-Ολυμπιακός 2-1

Γήπεδο: Μπουζουάρ

Διαιτητής: Λέχνερ (Αυστρία)

Σκόρερ: 32' Μοχάμεντ, 51' Μουτουσάμι (αυτ.), 90+3 Γκεσάν

Κίτρινες: 56' Ρέτσος, 72' Σισοκό, 85' Παλουά, 90+2 Ρέαμπτσιουκ, 90+2 Μπλας

Συνθέσεις

ΝΑΝΤ (3-5-2): Λαφόντ – Απιά, Ζιροτό, Παλουά – Γκεσάν, Μπλας, Μουτουσαμί (69' Σιμόν), Τσιριβέγια, Μερλάν – Μοσταφά Μοχάμεντ, Γκανογκό (69' Σισοκό)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (3-4-3): Βατσλίκ – Ρέτσος, Μανωλάς, Σισέ – Άβιλα, Κούντε, Μπουχαλάκης, Ρέαμπτσιουκ – Μασούρας (60' Μπόουλερ), Μπιέλ (86' Ελ Αραμπί), Χουάνγκ Ουί-Τζο (77' Αμπουμπακάρ).