Europa League: Πρεμιέρα με ήττα για ΑΕΚ Λάρνακας και Ρόμα, «διπλό» η Άρσεναλ στην Ελβετία

Στην πρεμιέρα της φάσης των ομίλων του Europa League, η Ρεν κέρδισε 2-1 την ΑΕΚ Λάρνακας με γκολ του Ασινιόν στο 94’, ενώ με το ίδιο σκορ έχασε και η κάτοχος του Conference League, Ρόμα, από τη Λουντογκόρετς. Με νίκη ξεκίνησε την πορεία της η Άρσεναλ, που επιβλήθηκε 2-1 της Ζυρίχης.

Europa League: Πρεμιέρα με ήττα για ΑΕΚ Λάρνακας και Ρόμα, «διπλό» η Άρσεναλ στην Ελβετία

Με το «αριστερό» ξεκίνησε η ΑΕΚ Λάρνακας την πορεία της στη φάση των ομίλων του Europa League. Η κυπριακή ομάδα υποδέχτηκε τη Ρεν για το 2ο γκρουπ της ευρωπαϊκής διοργάνωσης και ηττήθηκε 2-1 από τη γαλλική ομάδα, με τον Ασινιόν να σκοράρει στο 94’ και να χαρίζει το τρίποντο στους φιλοξενούμενους.

Οι Γάλλοι είχαν ανοίξει το σκορ στο 29’ με τον Αρτούρ Τεάτ, ενώ η ΑΕΚ είχε ισοφαρίσει στο 33’ με τον Όιερ. Στα εναπομείναντα λεπτά και οι δύο ομάδες έψαξαν το δεύτερο γκολ, ωστόσο η Ρεν ήταν τελικά αυτή που το πέτυχε στο φινάλε. Στην πρώτη θέση του ομίλου βρέθηκε και η Φενέρμπαχτσε, που επιβλήθηκε 2-1 της Ντιναμό Κιέβου με γκολ του Μπατσουαγί στο 91’.

Στον πρώτο όμιλο επικεφαλής τέθηκε η Άρσεναλ. Οι «κανονιέρηδες» άφησαν πίσω τους την ήττα από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο πρωτάθλημα (3-1) και επιβλήθηκαν 2-1 εκτός έδρας της Ζυρίχης. Το νικητήριο τέρμα των λονδρέζων σημείωσε ο Ενκέτια στο 62’, ενώ την ίδια στιγμή Αϊντχόφεν και Μπόντο Γκλιμτ έμεναν στο 1-1 στην Ολλανδία και μοιράζονταν το βαθμό.

Στον τρίτο όμιλο η κάτοχος του Conference League, Ρόμα, δεν κατάφερε να συνέλθει μετά την βαριά με 4-0 από την Ουντινέζε στο Καμπιονάτο. Η ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο ξεκίνησε με τον χειρότερο τρόπο την πορεία της στο Europa League και ηττήθηκε 2-1 από την Λουντογκόρετς.

Οι «τζιαλορόσι» ισοφάρισαν σε 1-1 στο 86’ με γκολ του Σομουρόντοφ, αλλά στο 88’ ο Νονάτο πέτυχε το τελικό 2-1 για την Λουντογκόρετς. Η τελευταία ισοβαθμεί στην πρώτη θέση με την Μπέτις, καθώς οι Ανδαλουσιάνοι επιβλήθηκαν 2-0 της Ελσίνκι.

Τέλος, στο τέταρτο γκρουπ η Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ πανηγύρισε την πρώτη νίκη της ιστορίας της σε ομίλους του Europa League και έκανε την έκπληξη επικρατώντας 1-0 της Ουνιόν μέσα στο Βερολίνο. Ο Λίνεν στο 39’ πέτυχε το μοναδικό γκολ της συνάντησης. Στο άλλο ματς, η Μπράγκα πήρε το τρίποντο κόντρα στη Μάλμε, νικώντας 2-0 την αντίπαλό της.

Τα αποτελέσματα του Europa League
1ος ΟΜΙΛΟΣ
Ζυρίχη – Άρσεναλ 1-2, Αϊντχόφεν – Μπόντο Γκλιμτ 1-1

2ος ΟΜΙΛΟΣ
ΑΕΚ Λάρνακας – Ρεν 1-2, Φενέρμπαχτσε - Ντιναμό Κιέβου 2-1

3ος ΟΜΙΛΟΣ
Λουντογκόρετς – Ρόμα 2-1, Ελσίνκι – Μπέτις 0-2

4ος ΟΜΙΛΟΣ
Μάλμε – Μπράγκα 0-2, Ουνιόν Βερολίνου - Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ 0-1