Ολυμπιακός: Η έκπληξη με Αμπουμπακάρ στην ευρωπαϊκή λίστα και το σκεπτικό του Κορμπεράν

Ελάχιστοι περίμεναν ότι ο Κάρλος Κορμπεράν θα έβαζε στην ευρωπαϊκή λίστα τον Αμπουμπακάρ Καμαρά, που είναι εκτός αγωνιστικού ρυθμού εδώ και ενάμισι μήνα.

Ολυμπιακός: Η έκπληξη με Αμπουμπακάρ στην ευρωπαϊκή λίστα και το σκεπτικό του Κορμπεράν

Στον αστερισμό του Μαρσέλο βρίσκονται στον Ολυμπιακό και εν αναμονή της αυριανής (5/9) του υποδοχής στο Καραϊσκάκη. Εντούτοις, από την Δευτέρα (5/9) οι Πειραιώτες μπαίνουν σε ευρωπαϊκή εβδομάδα, με την αυλαία των παιχνιδιών τους να ανοίγει το βράδυ της Πέμπτης (8/9) κόντρα στη Ναντ στο «Λα Μποζουάρ».

Τώρα που κόπασε η... σκόνη από τη γνωστοποίηση της ευρωπαϊκής λίστας και της απόφασης του Κάρλος Κορμπεράν να αφήσει εκτός ευρωπαϊκής λίστας τον Ντε Λα Φουέντε, τον Ζινκερνάγκελ ή ακόμη-ακόμη και τον Ραντζέλοβιτς που έδειχνε να τον εμπιστεύεται.

Τελικά επέλεξε τον Αμπουμπακάρ Καμαρά, ο οποίος ναι μεν έχει ξεκινήσει προπονήσεις με την υπόλοιπη ομάδα, όμως, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι έχει έλλειψη αγωνιστικού ρυθμού εδώ και ενάμισι μήνα και προέρχεται από τραυματισμό. Ενόψει Ναντ δηλαδή, δύσκολα θα τον δούμε να παίρνει χρόνο συμμετοχής.

Ποιο είναι το σκεπτικό του Κορμπεράν με τον Αμπουμπακάρ; Θεωρεί ότι είναι παίκτης που μπορεί να βοηθήσει τόσο ως δεύτερος κυνηγός ή σέντερ φορ, αλλά και ως εξτρέμ.

Ξεκάθαρα η επιλογή του Αφρικανού έγινε με αγωνιστικά κριτήρια και με τις ανάγκες που θεωρεί ότι θα έχει ο Ολυμπιακός στη φάση των ομίλων. Βέβαια, το γεγονός ότι άφησε έξω δύο κλασικούς εξτρέμ όπως τους Ντε Λα Φουέντε και Ραντζέλοβιτς, σίγουρα προκάλεσε απορίες. Όμως, ο Κορμπεράν θεωρεί ότι έχει στη λίστα τον απαιτούμενο αριθμό των εξτρέμ για να τα βγάλουν πέρα στο δύσκολο «ταξίδι» των ομίλων του Europa League.