Πρέπει να αλλάξει πολύ για τους ομίλους

Ο Ολυμπιακός μετά από έξι ευρωπαϊκά παιχνίδια δεν έχει νίκη, αλλά έχει δύο προκρίσεις. Για να σταθεί στους ομίλους όμως, πρέπει να αλλάξουν πολλά.

Πρέπει να αλλάξει πολύ για τους ομίλους

Όσες διαδικασίες πέναλτι δεν είχε παίξει ο Ολυμπιακός σε όλη του την ιστορία, τις έχει παίξει σε διάστημα ενός έτους. Η ομάδα του Πειραιά προκρίθηκε και εις βάρος του Απόλλων Λεμεσού στη… ρώσικη ρουλέτα με τον Τόμας Βατσλίκ να δίνει ρεσιτάλ και να αποκρούει τρία πέναλτι.

Ο Τσέχος έστειλε τον Ολυμπιακό στους ομίλους του Europa League, αλλά τώρα εκεί αρχίζουν τα δύσκολα. Όποιος έχει την εντύπωση ότι η ομάδα του Πειραιά θα έχει εύκολο έργο σε αυτή τη διοργάνωση είναι γελασμένος.

Ο Ολυμπιακός έπαιξε έξι ευρωπαϊκά παιχνίδια με αντιπάλους υποδεέστερους θεωρητικά από αυτούς που θα βρει στους ομίλους. Και οι τρεις, όμως, ήταν πολύ καλές και δουλεμένες ομάδες. Στους ομίλους, ωστόσο θα βρει απέναντι του ομάδες που θα είναι πολύ πιο ισχυρές και ο Ολυμπιακός μπήκε στους ομίλους χωρίς να έχει ούτε μία νίκη. Με πέντε ισοπαλίες και μία ήττα ολοκλήρωσε τη διαδικασία των προκριματικών.

Τρεις φορές δέχτηκε την ισοφάριση στο 90’ και έχασε μέσα από τα χέρια του νίκες που τις κρατούσε. Και έχει δεχτεί γκολ με κάθε πιθανό και απίθανο τρόπο. Μία φορά ισοφάρισε με τον Ελ Αραμπί στο 86’ τη Σλόβαν. Με λίγα λόγια σε αυτή τη διαδικασία έδειξε αδυναμία να νικήσει ομάδες που άλλες χρονιές θα τις είχε του χεριού. Και δεν έχουμε καμία διάθεση να υποτιμήσουμε καμία από τις τρεις. Άλλωστε η Μακάμπι είναι στο Champions League δείχνοντας ότι δεν ήταν τυχαίος αντίπαλος και η Σλόβαν με τον Απόλλωνα ήταν δύο πολύ καλά δουλεμένες ομάδες.

Αυτό που θέλουμε να πούμε, όμως, είναι ότι για να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων στη φάση των ομίλων ο Ολυμπιακός θα πρέπει να αλλάξει πολλά. Του λείπουν παίκτες με προσωπικότητα και ποιότητα και έχει μπροστά του λίγες ημέρες για να τα αλλάξει.