Αρκετά με τον Χουάνγκ...

Το ποδόσφαιρο δεν είναι τένις για να στεκόμαστε στην παρουσία ενός -και μόνο- αθλητή. Είναι ομαδικό άθλημα και στηρίζεται στο σύνολο. Αυτό θα πρέπει να το αντιληφθούν όλοι όσοι συνυπήρξαν στον αγωνιστικό χώρο με τον Νοτιοκορεάτη το βράδυ της Πέμπτης στη Λευκωσία.

Αρκετά με τον Χουάνγκ...

Ο Χουάνγκ ήταν όαση στα μάτια όλων όσοι παρακολουθούν τον Ολυμπιακό τους τελευταίους μήνες. Με την ταχύτητα σε σκέψη και πράξη, αλλά και την τεχνική του κατάρτιση, ήρθε από το... πουθενά και έκανε τον Ολυμπιακό να μοιάζει με ομάδα -μετά από πολύ καιρό. Από τη μέση και εμπρός, γιατί στα μετόπισθεν έχει πολύ πιο σοβαρά ζητήματα από την αρχή της φετινής σεζόν.

Το ιδανικό του ντεμπούτο επιστεγάστηκε με το γκολ, που αυξάνει τις πιθανότητες πρόκρισης των ερυθρόλευκων στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Δικαίως, μετά το τέλος του αγώνα, τα φώτα έπεσαν πάνω του. Όχι μόνο για την εμφάνιση και την ισοφάριση, αλλά και για τις χαμηλών τόνων δηλώσεις που έκανε, φανερώνοντας και πτυχές του χαρακτήρα του.

Ο κύριος Χουάνγκ, λοιπόν, εξέθεσε δύο φορές τους συμπαίκτες τους στην Κύπρο. Μια στα 65 λεπτά που αγωνίστηκε - όντας μακράν ο κορυφαίος σε παρουσία, δημιουργία και εκτέλεση- και μία στα υπόλοιπα 25 λεπτά. Από τη στιγμή που ένιωσε ότι δεν μπορεί να συνεχίσει και ζήτησε αλλαγή -ακόμα ένα δείγμα επαγγελματισμού- ο Ολυμπιακός μετά βίας περνούσε το κέντρο. Μηδέν δημιουργία, μηδέν έμπνευση, μηδέν απειλή για την αντίπαλη εστία. Βγήκε η κορεάτικη μηχανή και επανήλθε στις... αρχικές του ρυθμίσεις.

Γι' αυτό, πρέπει να σταματήσει άμεσα η κουβέντα για τον πράγματι εντυπωσιακό Χουάνγκ και να μεταφερθεί στους υπόλοιπους. Αυτοί είναι το ζήτημα. Αυτοί πρέπει να αλλάξουν ταχύτητα και επίπεδο, για να ανεβάσουν όλο τον Ολυμπιακό. Γιατί στο ποδόσφαιρο, ποτέ και κανείς δεν κέρδισε μόνος του την αντίπαλη ενδεκάδα...