Ολυμπιακός: Ο χαρακτήρας και η ψυχολογία του Κούντε τον κρατούν στην ενδεκάδα

Ο Κάρλος Κορμπεράν έβγαλε από τη... ναφθαλίνη τον Πιερ Κούντε, επιχειρώντας να του βγάλει παράλληλα και τον καλύτερό του εαυτό. Υπάρχει λόγος που ο Ισπανός τον έχει «βιδώσει» στην ενδεκάδα.

Ολυμπιακός: Ο χαρακτήρας και η ψυχολογία του Κούντε τον κρατούν στην ενδεκάδα

Ο Πιερ Κούντε από εκεί που βρισκόταν είτε στην εξέδρα, είτε στον πάγκο, είτε έπαιρνε χρόνο συμμετοχής από τον Πέδρο Μαρτίνς μόνο αν δεν είχε άλλη επιλογή ο Πορτογάλος, έχει εξελιχθεί πλέον σε βασική μονάδα στα πλάνα του Κάρλος Κορμπεράν.

Ο Ισπανός τεχνικός τον έχει «βιδώσει» στην ενδεκάδα. Βασικό τον έβαλε στα δύο ματς με την Σλόβαν Μπρατισλάβας, βασικό τον έβαλε και στην Λευκωσία.

Από τις προπονήσεις φαινόταν ότι ο Κορμπεράν, γνωρίζοντάς τον από τη θητεία του στην Primera Division, ήθελε να τον «παντρέψει» με τον Γιαν Εμβιλά. Από τις προπονήσεις φαινόταν ότι ο Κούντε άρχισε να παίρνει τα «πάνω» του στο ψυχολογικό κομμάτι, καθώς έβλεπε έναν προπονητή που τον εμπιστευόταν.

Ο Αφρικανός με τα καλά του και τα στραβά του, δείχνει στην παρούσα φάση ότι είναι αποφασισμένος να αρπάξει την ευκαιρία που του παρουσιάζεται. Τόσο στην Μπρατισλάβα, όσο και στην Λευκωσία ήταν εκ των κορυφαίων. Ορισμένες φορές επιπόλαιος σε κάποιες μεταβιβάσεις της μπάλας. Ναι, έφερε ευθύνη στη φάση του 1-0 του Απόλλωνα Λεμεσού, καθώς από δική του λανθασμένη πάσα οι Κύπριοι πήραν την κατοχή της μπάλας και με ένα γκολ εμπνευσμένο από... αγώνα μπιλιάρδου, κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ.

Ωστόσο, αυτό που έχει ξεχωρίσει ο Κάρλος Κορμπεράν είναι ότι πρόκειται για έναν παίκτη που όταν περιβάλλεται από εμπιστοσύνη, μπορεί να ορθώσει ανάστημα αμέσως μετά από μία άτυχη στιγμή του, όπως η φάση του γκολ των Κυπρίων.

Ο ίδιος ο Ισπανός τεχνικός έκανε λόγο για έναν παίκτη με ισχυρό χαρακτήρα. Δεν το λέει για το «θεαθήναι»... Από την πρώτη στιγμή το έλεγε ότι ο Κούντε είναι ένας παίκτης που θα μπορούσε να είναι βασικό στέλεχος στα πλάνα του. Αρκεί φυσικά να βρει τα κουμπιά του...

Ο Αφρικανός πλέον έχει μπροστά του έναν δύσκολο δρόμο για να κρατήσει τη θέση του. Μην ξεχνάμε ότι στη θέση του υπάρχει και ο Χουάνγκ, παρόλο που ο Κορεάτης έπαιξε πιο μπροστά. Επίσης, ο Κορμπεράν μένει να φανεί τι θα κάνει και με τον Αγκιμπού ως προς τη θέση που θα τον υπολογίζει περισσότερο. Για τον Μαντί δεν κάνουμε καν αναφορά, γιατί εκτός απροόπτου θα αποχωρήσει.

Αυτή τη στιγμή πάντως, στο πλάνο του Κορμπεράν ο Κούντε είναι βασικός και αναντικατάστατος!