Ολυμπιακός: Το κατέβασμα ταχύτητας στο τελευταίο 20λεπτο στην Λευκωσία και ο Ελ Αραμπί

Ο Ολυμπιακός, μετά το 67’ στο ΓΣΠ της Λευκωσίας απέναντι στον Απόλλωνα Λεμεσού, κατέβασε ταχύτητα και αυτό δεν οφειλόταν μόνο στην αποχώρηση του Χουάνγκ.

Ολυμπιακός: Το κατέβασμα ταχύτητας στο τελευταίο 20λεπτο στην Λευκωσία και ο Ελ Αραμπί

Ο Χουάνγκ άλλαξε προς το καλύτερο την εικόνα του Ολυμπιακού στο δημιουργικό κομμάτι. Κόντρα στον Απόλλωνα έδειξε ότι είναι ένας ποδοσφαιριστής που μπορεί να φέρει ακόμη και το στοιχείο του απρόβλεπτου στο παιχνίδι των Πειραιωτών με τις συνεχείς αλλαγές κατεύθυνσης που κάνει με την μπάλα στα πόδια. Δεν είναι δηλαδή μόνο η κάθετη πάσα που δείχνει ότι «την έχει». Είναι και ο τρόπος που ελίσσεται στο χορτάρι.

Έγινε λοιπόν μπόλικος ντόρος για το κατέβασμα ταχύτητας του Ολυμπιακού από το 67’ και έπειτα, όταν αντικαταστάθηκε δηλαδή ο Χουάνγκ.

Αρκετοί θεώρησαν ότι η αποχώρηση του Νοτιοκορεάτη έπαιξε καθοριστικό ρόλο, ώστε οι Πειραιώτες να μην καταφέρουν να βγάλου ούτε μία τελική της προκοπής στο τελευταίο 20-25λεπτο. Προφανώς και έπαιξε καθοριστικό ρόλο.

Ωστόσο, και η αποχώρηση του Γιουσέφ Ελ Αραμπί «καθησύχασε» τους παίκτες του Απόλλωνα Λεμεσού. Μπορεί ο Μαροκινός να ήταν επιπόλαιος στις τελικές προσπάθειες και να έχασε γκολ που δεν μας έχει συνηθίσει, όμως, η παρουσία του στο χορτάρι προκαλούσε μία αναστάτωση στην αντίπαλη περιοχή.

Δεν ήταν λίγες οι φορές ειδικά στο καλό διάστημα του Ολυμπιακού στο δεύτερο ημίχρονο (46’ με 67’), όπου ειδικά οι δύο στόπερ του Απόλλωνα έκαναν αρκετές κακές μεταβιβάσεις της μπάλας, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν σοβαρές προϋποθέσεις για αντεπιθέσεις με αξιώσεις. Αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην πίεση που ασκούσε ο Ελ Αραμπί.

Συν τοις άλλοις, ο Μαροκινός μπορεί να μην ήταν αποτελεσματικός στα τελειώματα φάσεων, αλλά ήταν αποτελεσματικός στις πάσες. Εύκολα θα μπορούσε να φύγει με ασίστ από το ΓΣΠ.

Δεν ήταν λοιπόν μόνο η αποχώρηση του Χουάνγκ που είχε ως συνέπεια ο Ολυμπιακός να κατεβάσει ταχύτητα. Και η αντικατάσταση του Ελ Αραμπί ήταν καθοριστική για την αλλαγή προσώπου των Πειραιωτών.