Ένας Χουάνγκ δεν έφερε την…άνοιξη

Άλλη κλάση με Χουάνγκ ο Ολυμπιακός, αλλά και πάλι δεν κέρδισε.

Ένας Χουάνγκ δεν έφερε την…άνοιξη

Άλλη κλάση με Χουάνγκ ο Ολυμπιακός, αλλά και πάλι δεν κέρδισε, αν και θα μπορούσε να φύγει από την Κύπρο με ένα σημαντικό «διπλό». Το 1-1 αφήνει ανοιχτούς λογαριασμούς ενόψει της ρεβάνς στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» και η ομάδα του Πειραιά σε καμία περίπτωση δεν είναι εξασφαλισμένη.

Μπορεί οι πρωταθλητές Ελλάδας να έχουν το πλεονέκτημα έδρας, λόγω του κόσμου τους την επόμενη εβδομάδα, ωστόσο δεν πρέπει να ξεχνάμε πως ο Ολυμπιακός στην Ευρώπη έχει να κερδίσει (δεν αναφερόμαστε φυσικά στην πρόκριση στα πέναλτι κόντρα στη Σλόβαν) από τον περασμένο Νοέμβριο (1-0 τη Φενέρμπαχτσε).

Ο Απόλλων Λεμεσού δεν…τρομάζει, αλλά είναι μια ομάδα που θέλει προσοχή. Άλλωστε, είμαστε ένα βήμα πριν από την είσοδο στους ομίλους του Europa League. Τα λάθη -όπως τα χθεσινά στην άμυνα στα πρώτα λεπτά- δεν επιτρέπονται, εάν θέλεις να προχωρήσεις στο Europa και να μην βρεθείς στο Conference.

Σαφώς και το πρόσωπο της χθεσινής βραδιάς ήταν ο Χουάνγκ, ο οποίος με το…καλησπέρα απέδειξε πως είναι ένας κανονικός ποδοσφαιριστής. Μια μεταγραφή που κέρδισε τον πάντα απαιτητικό κόσμο του Ολυμπιακού και όχι μόνο.

Ο Κορεάτης δεν κάνει τσαλιμάκια και κόλπα για να εντυπωσιάσει. Ο Χουάνγκ, αν και νέος μέσα στην ομάδα, έκανε αισθητή την παρουσία του στον αγωνιστικό χώρο, παίζοντας απλό και στρωτό ποδόσφαιρο. Ήταν παντού σε άμυνα και επίθεση. Κοντά στον Ελ Αραμπί, εκεί όπου ο Ολυμπιακός είχε μέχρι και τον χθεσινό αγώνα μεγάλο πρόβλημα εδώ και μήνες.

«Όαση» λοιπόν ο Χουάνγκ, ο οποίος και πίεσε μπροστά, αλλά το πιο σημαντικό είναι πως κράτησε σωστά την μπάλα, μοίρασε το παιχνίδι και είχε συνεργασίες, ιδίως από την αριστερή πλευρά με τους Ρέαμπτσιουκ, Ζινκερνάγκελ (όπως στη φάση του 1-1 όπου επιτέλους είδαμε ύστερα από καιρό μια συνεργασία, ένα τριγωνάκι με την μπάλα κάτω από τους «ερυθρόλευκους»). Βέβαια, η παρουσία του Χουάνγκ και η λάμψη του με την πρώτη του συμμετοχή σε έναν ευρωπαϊκό αγώνα, και μάλιστα εκτός έδρας, δείχνουν και τη…γύμνια των Πειραιωτών.

Μπήκε ο Κορεάτης στην ενδεκάδα και ξεχώρισε σαν τη μύγα μέσα στο γάλα. Φυσικά η παρουσία του ανέβασε κι άλλους παίκτες από την ενδεκάδα κι αν ο Ελ Αραμπί ήταν σε καλύτερη βραδιά, ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να είχε πάρει και τη νίκη που θα τον έφερνε αγκαλιά με την πρόκριση στους ομίλους του Europa League, αλλά και θα του έδινε και ψυχολογία ενόψει της συνέχειας και της ρεβάνς. Όσο καλά και να παίζεις, όσες ευκαιρίες και να κάνεις αυτό που μετράει στο φινάλε είναι η νίκη και φυσικά στην Ευρώπη η πρόκριση.

Ο Ολυμπιακός ήταν χθες σαφώς βελτιωμένος, έκανε την καλύτερή του εμφάνιση εδώ και καιρό και η λογική λέει πως την επόμενη εβδομάδα θα είναι και πιο δυνατός και έτοιμος, με τον Κορμπεράν να έχει περισσότερες λύσεις στα χέρια του. Με Χουάνγκ στο…τιμόνι, πιο αποτελεσματικούς τους επιθετικούς και με περισσότερο μυαλό στην άμυνα και στη μεσαία γραμμή, σαφώς και ο Ολυμπιακός μπροστά στο κοινό του είναι το φαβορί για να κάμψει την αντίσταση του Απόλλωνα Λεμεσού και να βρεθεί στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.

Πριν όμως από τη ρεβάνς με τους Κύπριους στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», υπάρχει και η πρεμιέρα του πρωταθλήματος απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα. Ο Ολυμπιακός είναι ο κάτοχος του τίτλου και ξεκινάει την προσπάθειά του με στόχο φυσικά να διατηρηθεί στην κορυφή.