Ολυμπιακός: Αυτά τα ματς είναι για νίκη

Ο Ολυμπιακός αποκλείστηκε με ισοπαλία και ήττα από την Μακάμπι Χάιφα και πέρασε με ισοπαλίες την Σλόβαν. Ώρα για μια νίκη στο ΓΣΠ, σε ένα γήπεδο που δεν έχει σκοράρει ποτέ, αλλά οφείλει να το κάνει απόψε (20.00)

Ολυμπιακός: Αυτά τα ματς είναι για νίκη

Ο Ολυμπιακός καλείται απόψε (20.00) στο ΓΣΠ να πάρει ένα αποτέλεσμα πρόκρισης για τους ομίλους του Europa League με εξτρά «όπλο» ότι στην κατάσταση στην οποία βρίσκεται αγωνιστικά δεν υπάρχει περίπτωση να υποτιμήσει τον Απόλλωνα Λεμεσού. Αποκλείεται να το κάνει, διότι διαφορετικά θα... αποκλειστεί ο ίδιος.

Στο ΓΣΠ ο Ολυμπιακός δεν έχει βάλει γκολ παλιότερα ούτε με Μακάμπι Χάιφα στο Champions League ούτε με ΑΠΟΕΛ και Ομόνοια. Επίσης δεν έχει κάνει νίκη φέτος στα τέσσερα επίσημα παιχνίδια του, καθώς η πρόκριση με την Σλόβαν ήρθε στα πέναλτι και με ισοπαλίες στα δύο παιχνίδια. Ήρθε η ώρα για μια νίκη, ασχέτως εάν στην περίπτωση που δεν χάσει θα έχει τη ρεβάνς στην έδρα του, η οποία δεν είναι το τελευταίο διάστημα φόβητρο.

Σε αυτά τα παιχνίδια είναι υποχρέωση για τον Ολυμπιακό η πρόκριση, αλλά για τον εαυτό του πρωτίστως και για το ελληνικό ποδόσφαιρο δευτερευόντως (ας κάνουν κάτι και οι άλλοι) πρέπει να νικήσει. Και στα δύο ματς. Μπορεί φυσικά να το πετύχει ασχέτως των προβλημάτων που αντιμετωπίζει με τους τραυματισμούς, της δυναμικότητας του αντίπαλου και της δικής του προσπάθειας να γεμίσει κι άλλο το ρόστερ του. Αλλά και με το υπάρχον ρόστερ μπορεί και πρέπει να είναι κυρίαρχος στη Λευκωσία. Όπως πρόπερσι με την Ομόνοια που παρά το 2-0 του πρώτου αγώνα, είχε παίξει για τη νίκη και από ατυχία δεν την είχε πάρει. Με Ισπανό διαιτητή και τότε, όπως και σήμερα.

Δεν είναι θέμα εξτρά πίεσης. Είναι ότι ο Ολυμπιακός και μπορεί και πρέπει να νικήσει. Κυρίως να ψάξει κι άλλα γκολ εάν προηγηθεί, όχι όπως συνέβη σε Χάιφα και Μπρατισλάβα. Να είναι προσηλωμένος έως το φινάλε και να μη διακινδυνεύει να δεχτεί την ισοφάριση προσπαθώντας απλώς να κρατήσει τα γκολ του Ζινκερνάγκελ. Είναι παθήματα που πρέπει να έχουν ήδη γίνει μαθήματα. Ο Απόλλων είναι αξιόμαχος, νίκησε σε αυτό το γήπεδο την Μακάμπι Χάιφα, αλλά τα προηγούμενα χρόνια έχει υποστεί βαριές ήττες εκεί στην Ευρώπη από δυνατούς αντίπαλους. Όπως την Ζίλινα, την Λεχ Πόζναν, την PSV. Κι ο Ολυμπιακός σε λίγες ώρες δεν μπορεί να κάνει διαφορετικά από το να είναι δυνατός αντίπαλος για τους Κύπριους...