Καταλά: «Ιστορική ομάδα ο Ολυμπιακός, αλλά είμαστε διψασμένοι»

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗ ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Ο Νταβίντ Καταλά μίλησε με σεβασμό για τον Ολυμπιακό, αλλά από την άλλη τόνισε πως η ομάδα του έχει πολύ μεγάλο κίνητρο για να πάρει την πρόκριση.

Καταλά: «Ιστορική ομάδα ο Ολυμπιακός, αλλά είμαστε διψασμένοι»

Ο Νταβίντ Καταλά βρίσκεται ελάχιστες ημέρες στον πάγκο του Απόλλωνα Λεμεσού και έχει μπροστά του μία μεγάλη πρόκληση, να διεκδικήσει την πρόκριση στους ομίλους του Europa League απέναντι στον Ολυμπιακό. Ο Ισπανός προπονητής τόνισε πως ο αντίπαλος του είναι ιστορικός, αλλά η ομάδα του είναι διψασμένη για την πρόκριση.

Αναλυτικά ο Νταβίντ Καταλά μίλησε:

Είναι μία μεγάλη πρόκληση για εμάς, απέναντι σε έναν ντεράστιο αντίπαλο, σε έναν ιστορικό αντίπαλο και στην Ευρώπη και μία από τις μεγαλύτερες της Ελλάδας. Περιμένουμε μία τρομερή ατμόσφαιρα που θα μας δώσει ώθηση. Ο αγώνας έχει όλα τα φόντα για να έχουμε μία ιστορική βραδιά. Είμαστε συγκεντρωμένοι. Όπως είπα ο Ολυμπιακός είναι ιστορική ομάδα, αλλά είμαστε έτοιμοι και έχουμε τη δίψα για να διεκδικήσουμε ένα καλό αποτέλεσμα ενόψει της ρεβάνς.

Πού θεωρείτε ότι μπορεί να κριθεί το παιχνίδι; Είναι κλειδί η επιθετικότητα των δύο ομάδων; Θα δούμε αύριο ένα επιθετικό παιχνίδι από την πλευρά του Απόλλωνα;

Σίγουρα είναι ένας πολύ δύσκολος αγώνας. Περιμένουμε ένα παιχνίδι πολύ σφιχτό. Γνωρίζουμε τον Ολυμπιακό και τον προπονητή. Του αρέσκεται να παίζει με την μπάλα στα πόδια, να έχει την κατοχή, αλλά κι εμείς αυτό θέλουμε. Θεωρώ ότι το κλειδί και το σημείο που θα καθορίσει το αποτέλεσμα. είναι η ένταση και η δίψα και το πάθος των ποδοσφαιριστών. Σε τέτοια παιχνίδια είναι σημαντική η ένταση που θα βγάλουν οι παίτκες στο γήπεδο. Σίγουρα υπάρχει και η ρεβάνς. Θεωρώ ότι θα είμαστε ανταγωνιστικοί και να πάμε στην Ελλάδα με ένα καλό αποτέλεσμα.

Επειδή και οι δύο ομάδες αποκλείστηκαν από την Μακάμπι, αποτυπώνεται η δυναμικότητα των δύο ομάδων εξαιτίας των δύο αποκλεισμών από τους Ισραηλινούς; Κι επίσης, η άμυνα θα παίξει καθοριστικό ρόλο;

Είναι αλήθεια αυτό που λέτε. Και οι δύο ομάδες αποκλείστηκαν από την Μακάμπι. Ο ερχομός του νέου προπονητή στον Ολυμπιακό περιμένω ότι θα παρουσιαστεί μία νέα ομάδα, με νέες ιδέες στο γήπεδο. Θα κοιτάξουν να παίξουν με την μπάλα στα πόδια, αλλά κι εμείς θα κοιτάξουμε να κάνουμε το ίδιο. Η συγκέντρωση στην άμυνα είναι σημαντική, γιατί ο αντίπαλος είναι ποιοτικός. Η άμυνα ίσως να είναι το κλειδί για το ματς, καθώς και οι δύο ομάδες θα κοιτάξουν να αγωνιστούν με τον ίδιο τρόπο.

Ο Χέντι θα είναι έτοιμος για να βρεθεί στο αρχικό σχήμα; Σε πόσες αλλαγές θα προβείτε σε σχέση με τα προηγούμενα ευρωπαϊκά παιχνίδια;

Σχετικά με τον Χεντί, σίγουρα είχε πραγματοποιήσει λίγες προπονήσεις μαζί μας, αλλά είναι έτοιμος. Δεν μπορώ να σας πω αν θα ξεκινήσει ή όχι. Σίγουρα θα υπάρχουν αλλαγές από τα προηγούμενα παιχνίδια, αλλά δεν θα τα μοιραστώ μαζί σας. Το μόνο σίγουρο είναι ότι όσοι κληθούν να αγωνιστούν, θα τα δώσουν όλα και είναι έτοιμοι για το ματς.

ΠΙΤΤΑΣ: «Μεγάλη πρόκληση»

Ο Ιωάννης Πιττάς εκπροσώπησε τους ποδοσφαιριστές του Απόλλωνα Λεμεσού στη συνέντευξη Τύπου για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό και τόνισε πως αυτό το ματς είναι μεγάλη πρόκληση.

Αναλυτικά όλα όσα δήλωσε:

Έχουμε ένα μεγάλο ματς, μία μεγάλη πρόκληση. Είμαστε πανέτοιμοι. Μαζί με το πλάνο του προπονητή μας και με τη στήριξη του κόσμου μας, είμαστε αισιόδοξοι για ένα θετικό αποτέλεσμα.

Είδαμε τον Απόλλωνα να πληγώνεται ο εγωισμός σας και να βγάζετε αντίδραση στη ρεβάνς με την Μακάμπι; Πόσο ανύψωσε το ηθικό σας η νίκη στον επαναληπτικό με τους Ισραηλινούς;

Σίγουρα το αποτέλεσμα με την Μακάμπι, αλλά και η νίκη στο Σούπερ Καπ μάς ανέβασαν το ηθικό και πιστεύω στην ομάδα μου. Μεγαλύτερη πρόκληση απέναντι σε μία μεγάλη ομάδα είναι αύριο. Όλοι μαζί, εμείς οι παλιοί με τους υπόλοιπους, θα δώσουμε το 100% για να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα.