Ο Ολυμπιακός, η πρόκριση και οι μεταγραφές

Προέχει για τον Ολυμπιακό η πρόκριση επί του Απόλλωνα Λεμεσού στους ομίλους του Europa League αλλά η περαιτέρω μεταγραφική ενίσχυση είναι ένα διαφορετικό κομμάτι με αντίστοιχη σημασία. 

Ο Ολυμπιακός, η πρόκριση και οι μεταγραφές

Ο Ολυμπιακός δεν περιμένει εάν θα προκριθεί ή όχι στις αναμετρήσεις με τον Απόλλωνα Λεμεσού ώστε έχοντας εξασφαλισμένη τη συμμετοχή στους ομίλους του Europa League να προχωρήσει κι άλλο τη μεταγραφική του ενίσχυση.

Μια ομάδα που ήδη έχει αποκτήσει αυτό το καλοκαίρι Βρσάλικο, Άβιλα, Λέιντνερ, Χουάνγκ, Αμπουμπακάρ Καμαρά, Ντε Λα Φουέντε, Ζινκερνάγκελ, Αλίγιαγκιτς (τον έχει με την πρώτη ομάδα ο Κορμπεράν) είναι βέβαιο ότι θα φτάσει και θα ξεπεράσει το διψήφιο αριθμό σε προσθήκες. Επειδή πράγματι έχει ανάγκη την ενίσχυση, αλλά και γιατί έχουν φύγει ήδη - και θα φύγουν κι άλλοι - αρκετοί ποδοσφαιριστές από το προηγούμενο ρόστερ.

Ο Ολυμπιακός έχει φυσικά πρώτο στόχο το αγωνιστικό. Την πρόκριση στο Europa League. Κι αυτό φαίνεται από το πάθος και την αφοσίωση του προπονητή του και από τη διάθεση που δείχνουν παίκτες με προβλήματα να σφίξουν τα δόντια και να παίξουν στην Λευκωσία. Εκεί όπου θα κριθούν πολλά, μέχρι να κριθούν... όλα στη ρεβάνς της 25ης Αυγούστου στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Αλλά δεν αφήνει πίσω τις μεταγραφές. Και είναι δεδομένο ότι ψάχνει για στόπερ και μιλάει με τον Αλβάρο και με άλλους, καθώς χρειάζεται άλλον έναν ακόμη κι αν δεν φύγει κανείς από τους υπάρχοντες. Ψάχνει για δημιουργικό μεσοεπιθετικό, για σέντερ φορ μετά την αποχώρηση Τικίνιο, για εξτρέμ παρότι πήρε τον Ντε Λα Φουέντε και επανέφερε τον Βρουσάι. Ονόματα υπάρχουν πολλά, ο Καμπράλ, ο Ντιαλό, ο δευτερος Χουάνγκ, ο Μπαλντέ και άλλα που μπορεί να προκύψουν ή ήδη βρίσκονται στις λίστες. Κι οι διεργασίες συνεχίζονται, με το καλό να είναι ότι οι ίδιοι οι αρμόδιοι ξέρουν ότι η ομάδα θέλει κι άλλα για να γίνει ξανά όπως πρέπει. Ασχέτως αν περάσει ή όχι τον Απόλλωνα...