Ολυμπιακός: Ο στόχος του Κορμπεράν και τα πρώτα βήματα στην Ευρώπη

Ο Κάρλος Κορμπεράν έχει μπροστά του έναν πολύ μεγάλο στόχο που δεν είναι άλλος από την πρόκριση στους ομίλους του Europa League.

Ολυμπιακός: Ο στόχος του Κορμπεράν και τα πρώτα βήματα στην Ευρώπη

Ο Κάρλος Κορμπεράν μετά το παιχνίδι με τη Σλόβαν δήλωσε πως ανέλαβε την ομάδα με βασικό στόχο την πρόκριση κάτι που το πέτυχε. Ο Ισπανός ήξερε ότι πήρε πάνω του ένα πολύ βαρύ φορτίο, μίας ομάδας που έχει μεγάλες απαιτήσεις, αλλά από την άλλη δεν πατούσε καθόλου καλά στο γήπεδο.

Έχει ήδη καθίσει στην άκρη του πάγκου της ομάδας σε δύο επίσημα παιχνίδια. Πράγματι πέτυχε τον στόχο του και πήρε την πρόκριση έστω και στα πέναλτι. Αυτή τη στιγμή μετράει ότι ο Ολυμπιακός είναι στα play off του Europa League.

Και η δουλειά του ίδιου του προπονητή θα γίνει πιο εύκολη μέσα από νίκες και προκρίσεις. Όσο πηγαίνουν τα πράγματα καλά τόσο και εκείνος θα μπορεί να επιβάλλει τις ιδέες του και να φτιάχνει τον Ολυμπιακό. Ο Κορμπεράν είναι νωρίς να κριθεί, αλλά μπροστά του έχει δύο ακόμα πολύ σημαντικά ματς. Είναι στοίχημα για τον ίδιο να βάλει την ομάδα στους ομίλους του Europa League. Θα είναι η πρώτη του μεγάλη επιτυχία στον "ερυθρόλευκο" πάγκο.

Ο Κορμπεράν είναι λογικό να είναι άπειρος από τα ευρωπαϊκές διοργανώσεις, αφού μόλις τώρα παίρνει την πρώτη γεύση από αυτά τα ματς. Ο 39χρονος κόουτς δεν έχει παραστάσεις και είναι λογικό να υπάρξουν και στιγμές που μέσα στα ματς θα τον κυριεύσει το άγχος. Αυτή τη στιγμή η ομάδα τον μαθαίνει, αλλά και εκείνος μαθαίνει από αυτήν.

Ο μεγάλος του στόχος πλέον δεν είναι άλλος από την πρόκριση επί του Απόλλωνα Λεμεσού. Και όσοι παίρνουν αψήφιστα αυτά τα παιχνίδια από την Κύπρο επισημαίνουν ότι ο πρωταθλητής της χώρας είναι καλύτερη ομάδα από την Ομόνοια που είχε αντιμετωπίσει ο Ολυμπιακός προ διετίας.