Ολυμπιακός: Ο Κανέ έπρεπε να βγει από την ευρωπαϊκή λίστα, γιατί δεν μπορούσε να συμβεί διαφορετικά

Τί κρύβεται πίσω από την απόφαση του Κάρλος Κορμπεράν σχετικά με το «κόψιμο» του Μαμαντού Κανέ από την ευρωπαϊκή λίστα του Ολυμπιακού για τα παιχνίδια με τον Απόλλωνα Λεμεσού στο Europa League.

Ολυμπιακός: Ο Κανέ έπρεπε να βγει από την ευρωπαϊκή λίστα, γιατί δεν μπορούσε να συμβεί διαφορετικά

Επρόκειτο για μία απόφαση που προαναγγέλει εξελίξεις σχετικά με το μέλλον του Μαμαντού Κανέ ή όχι; Αναφερόμαστε φυσικά στο «κόψιμο» του Αφρικανού χαφ από την ευρωπαϊκή λίστα για τα παιχνίδια του Ολυμπιακού με τον Απόλλωνα Λεμεσού στο πλαίσιο των πλέι οφ του Europa League.

Ο Κάρλος Κορμπεράν λοιπόν αποφάσισε να τον βγάλει εκτός λίστας και στη θέση του να βάλει τον Χουάνγκ. Κατά συνέπεια, ο Κανέ που ήταν ένα από τα αγαπημένα παιδιά του Πέδρο Μαρτίνς και κατά δήλωση του Πορτογάλου τεχνικού, μία από τις ευχάριστες εκπλήξεις της καλοκαιρινής προετοιμασίας, θα δει τα ματς με τους Κύπριους από την τηλεόραση και την... εξέδρα του Καραϊσκάκη.

Για ποιο λόγο λοιπόν προχώρησε ο Ισπανός τεχνικός στη συγκεκριμένη ενέργεια; Επειδή σε πρώτη φάση δεν έβγαιναν τα... κουκιά. Ο Κορμπεράν ήθελε οπωσδήποτε να μπει στη λίστα ο Χουάνγκ και κάποιος έπρεπε να «θυσιαστεί». Αποφασίστηκε ότι ο Κανέ ήταν η πιο φυσιολογική επιλογή.

Συν τοις άλλοις, ο 25χρονος αμυντικός χαφ δεν φαίνεται στην παρούσα φάση να χαίρει της εμπιστοσύνης του Κορμπεράν, μιας εμπιστοσύνης που τύγχανε από τον Πέδρο Μαρτίνς.

Για την ώρα δεν έχει παρθεί κάποια απόφαση σε ό,τι έχει να κάνει με το μέλλον του ποδοσφαιριστή στο λιμάνι. Εκείνο που ισχύει στην παρούσα φάση είναι ότι «κόπηκε» από την ευρωπαϊκή λίστα, επειδή πολύ απλά δεν... χώραγε.

Αν θέλετε την εκτίμησή μας πάντως, μοιάζει απίθανο ο Κανέ να ξανακερδίσει τον χρόνο συμμετοχής που κέρδιζε με τον Μαρτίνς. Οπότε, ίσως προς τα τέλη Αυγούστου όντως να έχουμε κάτι περισσότερο να πούμε σχετικά με το μέλλον του.