Ολυμπιακός: Δεν είναι σίγουρος για το α’ γκρουπ δυναμικότητας

Το πιθανότερο είναι ο Ολυμπιακός, εφόσον περάσει τον Απόλλωνα Λεμεσού, να βρίσκεται στο α’ γκρουπ δυναμικότητας στην κλήρωση για τους ομίλους του Europa League.

Ολυμπιακός: Δεν είναι σίγουρος για το α’ γκρουπ δυναμικότητας

Ακόμα, όμως, δεν το έχει σίγουρο. Μέχρι στιγμής σίγουρα στο α’ γκρουπ είναι οι Ρόμα, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Άρσεναλ, Λάτσιο και Μπράγκα. Επίσης, σίγουρα θα είναι μία εκ των Ντιναμό Κιέβου ή Μπενφίκα, που παίζουν μαζί στα πλέι οφ του Champions League και ο χαμένος ούτως ή άλλως έχει καλύτερη βαθμολογία στο ράνκινγκ της UEFA. Κατά συνέπεια απομένουν δύο θέσεις.

Ο Ολυμπιακός δεν θέλει να αποκλειστούν από τα πλέι οφ του Champions League και να υποβιβαστούν στο Europa League δύο εκ των Ρέιντζερς (παίζει με την Αϊντχόφεν), Ερυθρός Αστέρας (παίζει με τη Μακάμπι Χάιφα) ή Ντιναμό Ζάγκρεμπ (παίζει με την Μπόντο Γκλιμτ).

Αν μία εκ των τριών αποκλειστεί και «υποβιβαστεί» στο Europa League, τότε ο Ολυμπιακός θα βρεθεί στο α’ γκρουπ. Αν δύο ή και οι τρεις αποκλειστούν και δεν μπουν στους ομίλους του Champions League, τότε ο Ολυμπιακός θα πάει στο β’ γκρουπ.

Στο δε Conference League, σε περίπτωση αποκλεισμού του από τον Απόλλωνα Λεμεσού, θα είναι σίγουρα στο α’ γκρουπ δυναμικότητας.