Ο Μασούρας και ο Μπουχαλάκης είναι για Ολυμπιακό

Τα ψυχολογικά και αγωνιστικά προβλήματα του Ολυμπιακού δεν θα λυθούν από μια πρόκριση, αλλά για κάποιους παίκτες του ήταν απόδειξη γενναιότητας. Ειδικά στα πέναλτι

Ο Μασούρας και ο Μπουχαλάκης είναι για Ολυμπιακό

Ο Ολυμπιακός έχει πολύ δρόμο ακόμη να διαβεί ώστε να μπορεί να χαίρεται πραγματικά για μια πρόκριση σαν κι αυτή που πήρε στην Μπρατισλάβα. Για να ξαναφτάσει να εμπνέει πρωτοσέλιδα και τίτλους τύπου «Θρύλος ΛΑΒΑ στην Μπρατισλάβα» και άλλα τέτοια ωραία. Έχει πολλά να κάνει και η διοίκηση και ο νέος προπονητής και οι ποδοσφαιριστές που θα μείνουν κι εκείνοι που θα έρθουν.

Ώρες ολόκληρες μπορεί να αναλύει κανείς αυτό το παιχνίδι. Αυτό που σαν αποτέλεσμα του το χρωστούσε του Ολυμπιακού. Είχε αποκλειστεί από την Λουντογκόρετς στα πέναλτι επειδή στην Ευρώπη είχε αλλάξει ο κανονισμός του εκτός έδρας γκολ. Είχε αποκλειστεί από τον ΠΑΟΚ στο Κύπελλο επειδή στην Ελλάδα δεν είχε αλλάξει ο κανονισμός του εκτός έδρας γκολ. Τώρα πάλι πήγε να αποκλειστεί στα πέναλτι ενώ με 2-2 στην παράταση θα προκρινόταν με τον παλιό κανονισμό. Ε, θα πήγαινε πολύ.

Τα προβλήματα του Ολυμπιακού ήταν φανερά και σε αυτή τη ρεβάνς. Λογικά θα είναι και στα ματς με τον Απόλλωνα Λεμεσού, στην Λευκωσία και στο Φάληρο. Προηγείται και δεν μπορεί να κρατήσει. Δέχεται γκολ με τρόπους απίθανους. Είχε δεχτεί δύο γκολ από κόρνερ με την Αταλάντα, δεν κράτησε προβάδισμα στη Χάιφα, δέχτηκε γκολ από κόρνερ που ξεχάστηκε ο παίκτης για τη σέντρα και από φάουλ με κεφαλιές-α λα βόλεϊ μέχρι το κάρφωμα στο ματς με την Σλόβαν. Λεπτομέρειες που μοιάζουν αδιόρθωτες και ο Κορμπεράν πρέπει να τις διορθώσει. Πρωτίστως αυτές. Τα υπόλοιπα, περί αδυναμίας κατοχής μπάλας, ευχέρειας σε κάθε αντίπαλο να πιέζει και να σκοράρει, αυτοματισμούς, ποιοτική αναβάθμιση, φυσική κατάσταση κλπ θέλουν χρόνο. Πρέπει όλοι να το πάρουν απόφαση. Δεν είναι μόνο οι μεταγραφές που ακόμη δεν έχουν βοηθήσει ή δεν έχουν καν έρθει μέχρι τώρα, δεν είναι οι τραυματισμοί που δεν σταματούν, είναι όλα μαζί. Και είναι πολύ εύκολο να εντοπίζονται, πολύ δύσκολο να αλλάζουν άμεσα. Ας γίνουν πρώτα μερικά βασικά που ο Ολυμπιακός τα έχει ξεχάσει και δέχτηκε οκτώ γκολ στα προκριματικά μέχρι τώρα με πιθανούς και απίθανους τρόπους.

Να σταθώ σε δύο Έλληνες διεθνείς της ομάδας. Παίκτες που δεν είναι αυτή την εποχή και τα αγαπημένα παιδιά. Κάθε άλλο. Ο Μασούρας έπαιξε πολύ καλά, είχε ασίστ, είχε δοκάρι, ήταν συνεχώς σε εγρήγορση. Ο Μπουχαλάκης μπήκε αλλαγή, δεν ήταν τόσο καλός. Αλλά δεν θέλω να κρίνω την απόδοσή τους. Θέλω να σχολιάσω τη μαγκιά τους. Να αναλάβουν εκτέλεση πέναλτι.

Θα μπορούσαν να κρυφτούν. Ήξεραν τι θα συνέβαινε εάν ο Ολυμπιακός αποκλειόταν και είχαν αστοχήσει στο πέναλτι. Θα μπορούσαν να μην πάρουν την πρωτοβουλία. Ο Μπουχαλάκης και ο Μασούρας βγήκαν μπροστά και εκτέλεσαν. Με τον κίνδυνο να «εκτελεστούν». Για όσα έχουν προσφέρει ή δεν έχουν προσφέρει, ας έχει ο καθένας τη γνώμη του. Για τη μαγκιά τους σε αυτό το ματς και στη συγκεκριμένη διαδικασία, δεν μπορεί κανείς να έχει άλλη γνώμη...