Σλόβαν Μπρατισλάβας - Ολυμπιακός: Το μάθημα της Λουντογκόρετς

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗ ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ: Ο Κορμπεράν επιμένει να ζητάει παιχνίδι κυριαρχίας από τους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού. Θέλει να μεταφέρει την πίεση στη Σλόβαν Μπρατισλάβας

Σλόβαν Μπρατισλάβας - Ολυμπιακός: Το μάθημα της Λουντογκόρετς

Το φετινό καλοκαίρι είναι αρκετά δύσκολο και περίεργο για τον Ολυμπιακό. Οι πρωταθλητές Ελλάδας μετά από τρία επίσημα παιχνίδια δεν έχουν καταφέρει να πανηγυρίσουν την πρώτη τους νίκη. Το 1-1 της περασμένης εβδομάδας στο «Γ. Καραϊσκάκης» με αντίπαλο τη Σλόβαν Μπρατισλάβας άφησε τα πάντα ανοιχτά για την αποψινή ρεβάνς (21:30, CS1). Οι Πειραιώτες χάρη στο γκολ του Ελ Αραμπί στο φινάλε του αγώνα κατάφεραν να σώσουν την παρτίδα και να μη γνωρίσουν δεύτερη συνεχόμενη εντός έδρας ήττα. Η εικόνα τους, όμως, δεν έπεισε και περισσότερο προκάλεσε προβληματισμό, αλλά στο αποψινό παιχνίδι στη Σλοβακία ο Ολυμπιακός οφείλει να θυμηθεί τον καλό του εαυτό για να πάρει την πρόκριση.

Η ομάδα του Πειραιά, εάν θέλει να φτάσει στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ και να μη συνεχίσει στο Κόνφερενς Λιγκ, θα πρέπει να βγάλει στο χορτάρι το καλό της πρόσωπο. Αυτό έχει ζητήσει και ο Κάρλος Κορμπεράν από τους ποδοσφαιριστές του. Ακόμη και στη χθεσινή προπόνηση προσπάθησε να περάσει στους παίκτες του τη νοοτροπία του νικητή. Ζήτησε από τους παίκτες του να μπουν στο γήπεδο και να κυριαρχήσουν, να επιβάλουν τον ρυθμό τους και να δείξουν στη Σλόβαν ποιος είναι ο νικητής. Ο Κορμπεράν θέλει να μεταφέρει την πίεση και το άγχος στους ποδοσφαιριστές του Βάις και να τους πιέσει από το πρώτο λεπτό. Μέχρι τώρα ο Ολυμπιακός δεν έχει καταφέρει σε κανένα παιχνίδι του να βγάλει στον αγωνιστικό χώρο την εικόνα του κυρίαρχου και γι’ αυτό έχει επιμείνει όλες αυτές τις ημέρες ο Κορμπεράν να δουλεύει πάνω σε αυτόν τον τομέα.

Για τον Ολυμπιακό επιβάλλεται να περάσει το εμπόδιο της Σλόβαν Μπρατισλάβας, διότι είναι κάτι που θα τον βοηθήσει και στις κινήσεις του στο μεταγραφικό παζάρι. Σε διαφορετική περίπτωση όλα θα αλλάξουν για την ομάδα του Πειραιά. Στον Ρέντη επικρατεί αισιοδοξία ότι θα έρθει η πρόκριση και με εκτός έδρας αποτέλεσμα, αλλά είναι και πολλοί εκείνοι που χτυπάνε καμπανάκια θυμίζοντας τι έγινε πέρσι στη Βουλγαρία με αντίπαλο τη Λουντογκόρετς. Μένει να αποδειχτεί ότι το πάθημα του Ράζγκραντ έγινε μάθημα στους «ερυθρόλευκους», διότι ο Ολυμπιακός έχει αρκετούς παίκτες από εκείνη την ομάδα που αποκλείστηκε από τη Λουντογκόρετς. Η διαφορά είναι ότι φέτος υπάρχει ήδη ένας αποκλεισμός και αν έρθει και δεύτερος η κατάσταση θα γίνει ακόμα πιο δύσκολη για το κλαμπ.