Βάις: «Στην Ελλάδα παίξαμε πιο αμυντικά, εδώ ίσως παίξουμε διαφορετικά»

Οι δηλώσεις του προπονητή της Σλόβαν, Βλάντιμιρ Βάις, ενόψει της ρεβάνς με τον Ολυμπιακό στην Μπρατισλάβα.  

Βάις: «Στην Ελλάδα παίξαμε πιο αμυντικά, εδώ ίσως παίξουμε διαφορετικά»

Ο Βλάντιμιρ Βάις κράτησε κλειστά τα χαρτιά του στη συνέντευξη Τύπου ενόψει της ρεβάνς Σλόβαν και Ολυμπιακού, δηλώνοντας πάντως αισιόδοξος για την ομάδα του.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για το αν κρύβει κάποιον άσο στο μανίκι: Θα δούμε ως θα εξελιχθεί η κατάσταση. Έχουμε διάφορες σκέψεις για την ενδεκάδα, για την επίθεση. Θα δούμε σε τι κατάσταση θα είναι οι παίκτες και θα επιλέξουμε ποιοι θα παίξουν. Θα δούμε και πως θα εξελιχθεί ο αγώνας και ανάλογα θα πράξουμε στο θέμα των αλλαγών και στην τακτική που θα ακολουθήσουμε. Στην Ελλάδα παίξαμε και πιο αμυντικά, εδώ ίσως παίξουμε διαφορετικά. Θα δούμε και την ενδεκάδα του αντιπάλου. Δεν ξέρουμε ποιοι παίκτες είναι τραυματίες. Θα παίξουμε πειθαρχημένα. Θα προσπαθήσουμε να εκμεταλλευτούμε τις στατικές φάσεις που θα έχουμε.

Για το αν περιμένει ότι θα έχει αλλαγές στην ενδεκάδα και την τακτική ο Ολυμπιακός: Δεν έχουμε τόσες πληροφορίες, όμως περιμένουμε ότι λίγο πολύ οι παίκτες θα είναι αυτοί που έπαιξαν στον προηγούμενο αγώνα. Πάνω-κάτω αυτή θα είναι η τακτική μας. Φέραμε καλό αποτέλεσμα στον προηγούμενο αγώνα και θα προσπαθήσουμε να παίξουμε πειθαρχημένα. Δεν θα προσαρμοστούμε στην τακτική του αντιπάλου. Θα παίξουμε το δικό μας παιχνίδι και πιθανότητες για επιτυχία υπάρχουν.

Για το ότι το γήπεδο θα είναι γεμάτο: Είναι έκπληξη ότι το γήπεδο θα είναι και πάλι γεμάτο παρόλο την αποτυχία που είχαμε με τη Φερεντσβάρος. Νόμιζα ότι στο προηγούμενο αγώνα γέμισε το γήπεδο για να δει ο κόσμος τη Φερεντσβάρος, αλλά ήρθαν για να δουν και εμάς.

Για το αν λειτούργησε αρνητικά το ότι στο παιχνίδι με τη Φερεντσβάρος το γήπεδο ήταν γεμάτο: Σίγουρα όχι. Ο κάθε ποδοσφαιριστής θέλει να παίξει σε γεμάτο γήπεδο και όχι δε άδειες κερκίδες. Τέτοια ατμόσφαιρα πάντα βοηθάει τους ποδοσφαιριστές. Ελπίζω να βοηθήσει και αύριο την ομάδα μας. Ελπίζω να μας δώσουν θετική ενέργεια οι οπαδοί.

Για την κριτική που είχε κάνει στους επιθετικούς του και αν έχουν βελτιωθεί: Θετικά τους είχα κριτικάρει. Πρέπει σίγουρα να βελτιωθούν και να δουλέψουν για τον εαυτό τους και την ομάδα. Να τρέξουνε περισσότερο όχι μόνο στις προπονήσεις, αλλά και στον αγώνα. Και η θέση τους στην ενδεκάδα από αυτούς εξαρτάται και όχι μόνο από το όνομα τους. Πρέπει να τρέχουν παραπάνω.

Για το αν τους έγινε μάθημα η ατμόσφαιρα στο ματς με τη Φερεντσβάρος: Το πρόβλημα δεν είναι ότι παρασύρθηκαν από τις κερκίδες. Είχαμε κάνει λάθη και τα αναλύσαμε. Αναλύσαμε και το ματς με τον Ολυμπιακό. Είδαμε τα λάθη μας και ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε και ελπίζω να το κάνουμε στο γήπεδο.

Για το ότι έχει καλύτερα αποτελέσματα εκτός έδρας: Δεν υπάρχει εξήγηση και ελπίζω αύριο να αλλάξει αυτό το στατιστικό στοιχείο. Σίγουρα υπάρχει κάποια πίεση ότι θέλουμε να κερδίσουμε και να περάσουμε και για οικονομικούς λόγους και για να ευχαριστήσουμε τον ιδιοκτήτη της ομάδας. Σίγουρα με τις συνθήκες που έχουμε σαν προπονητές και παίκτες πρέπει να το ανταποδώσουμε. Οπωσδήποτε να ευχαριστήσουμε και τους φιλάθλους που θα έρθουν στο γήπεδο γιατί το ποδόσφαιρο δεν είναι μόνο για εμάς. Η Σλόβαν είναι μεγάλη ομάδα, έχει μεγάλη ιστορία και υποχρέωση προς τον κόσμο και τους ιδιοκτήτες.

Για τη διαφορά των δύο ομάδων σε σχέση με πέρσι: Εμείς έχουμε βελτιωθεί σίγουρα. Μας λείπουν κάποιοι παίκτες σε σύγκριση με πέρσι. Επί της ουσίας δεν έχουν αλλάξει πολλά ούτε σε εμάς, ούτε στον Ολυμπιακό.