Ολυμπιακός: Προκρίσεις δίνει και η άμυνα

Εκτός από το δημιουργικό κομμάτι ο Ολυμπιακός πρέπει να βελτιωθεί και ανασταλτικά για να πάρει την πρόκριση με τη Σλόβαν Μπρατισλάβας.

Ολυμπιακός: Προκρίσεις δίνει και η άμυνα

Σε όλα τα παιχνίδια που έχει παίξει μέχρι τώρα ο Ολυμπιακός είναι ξεκάθαρο το πρόβλημα που έχει στη δημιουργία φάσεων. Οι Πειραιώτες δεν φτιάχνουν φάσεις με αποτέλεσμα τα γκολ να έρχονται με το… σταγονόμετρο.

Δεν είναι, όμως, το μόνο θέμα που καλείται να λύσει ο Κάρλος Κορμπεράν ενόψει της ρεβάνς. Για να πάρει την πρόκριση ο Ολυμπιακός θα πρέπει να προσέξει και την άμυνα του, διότι μέχρι τώρα ούτε εκεί λειτουργεί σωστά.

Οι πρωταθλητές Ελλάδας δέχτηκαν γκολ από τη Σλόβαν, η οποία είχε δοκάρι και επίσης ανάγκασε και τον Βατσλίκ σε σωτήρια απόκρουση μετά το γκολ του Ελ Αραμπί. Εκτός από αυτές τις φάσεις ο Ολυμπιακός είδε τους Σλοβάκους να γίνονται πολλές φορές απειλητικοί.

Και η πρόκριση για να έρθει χρειάζεται να βελτιωθεί αισθητά όλη η αμυντική λειτουργία του Ολυμπιακού. Είναι ενδεικτικό ότι οι Πειραιώτες έχουν παίξει φέτος δέκα ματς μαζί με τα φιλικά τους παιχνίδια και το μηδέν το κράτησαν μόνο σε δύο. Μόνο η Κρακόβια και η Άλκμααρ δεν σκόραρε κατά του Ολυμπιακού.

Ο Κάρλος Κορμπεράν έχει αρκετή δουλειά μπροστά του για να μπορέσει να φτιάξει τους «ερυθρόλευκους», διότι δεν αρκεί μόνο η επίθεση για να έρθει η πρόκριση. Είναι γεγονός ότι οι Πειραιώτες ψάχνουν γκολ στη Μπρατισλάβα, αλλά από την άλλη για να πάρουν την πρόκριση οφείλουν να λειτουργήσουν σωστά και ανασταλτικά, διότι μέχρι στιγμής αυτό δεν συμβαίνει.