Ολυμπιακός: «Περνάει» από το Τέχελνε ο Βατσλίκ

Ο Τόμας Βατσλίκ είχε παίξει για πρώτη φορά εκτός έδρας με τον Ολυμπιακό από την έδρα της Σλόβαν με πρόκριση, αλλά έχει κι άλλη ευχάριστη εμπειρία από αυτό το γήπεδο. 

Ολυμπιακός: «Περνάει» από το Τέχελνε ο Βατσλίκ

Στα παιχνίδια με την Σλόβαν Μπρατισλάβας το περασμένο καλοκαίρι ο Τόμας Βατσλίκ είχε κάνει τις πρώτες επίσημες εμφανίσεις του με τη φανέλα του Ολυμπιακού, κρατώντας ανέπαφη την εστία του στο πρώτο ματς και δεχόμενος δύο γκολ στη ρεβάνς, αλλά με την ελληνική ομάδα να έχει εξασφαλισμένη την πρόκριση.

Δεν ήταν, όμως, η πρώτη φορά που ο Τσέχος τερματοφύλακας είχε θετική εμπειρία από το συγκεκριμένο γήπεδο, το «Τέχελνε», στο οποίο το βράδυ της Πέμπτης (11/8-21.30) ο Ολυμπιακός θα επιχειρήσει μια δεύτερη στη σειρά πρόκριση επί της Σλόβαν.

Τον Απρίλιο του 2020 ο Βατσλίκ είχε ξαναπαίξει σε αυτό το γήπεδο φορώντας τα γάντια της Εθνικής Τσεχίας στον προκριματικό όμιλο για το EURO, εκεί όπου στα τελικά είχε κάνει εξαιρετικές εμφανίσεις. Σε εκείνο το ματς Σλοβακίας-Τσεχίας ο Βατσλίκ ήταν πολύ καθοριστικός για τη νίκη της Τσεχίας με 3-1, δεχόμενος μάλιστα το γκολ στο 88' όταν όλα είχαν κριθεί. Με μοναδικό παίκτη της τωρινής ενδεκάδας της Σλόβαν στην Εθνική Σλοβακίας σε εκείνο το ματς τον Κούτσκα, ενώ το τρίτο γκολ της Τσεχίας είχε βάλει ο (πρώην του ΠΑΟΚ) Κρμέντσικ.

Συνεπώς για τον Βατσλίκ η Μπρατισλάβα και το γήπεδο της Σλόβαν είναι τυχερά μέρη, με τον τερματοφύλακα του Ολυμπιακού - που έκανε δύο καθοριστικές αποκρούσεις στο πρώτο ματς - να σκοπεύει να συνεχίσει την παράδοση...